To pixie cut δεν είναι αγορίστικο…

Πολλές ήταν οι celebrities που τόλμησαν να δοκιμάσουν ένα pixie cut. Είτε για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, είτε επειδή αποφάσισαν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή τους, το άλλοτε «αγορέ» έγινε μεγάλο trend το οποίο υπάρχει για εκείνες που τολμούν. Και επειδή είμαστε άνθρωποι που δεν κρίνουμε κάτι, αν δεν το έχουμε γνωρίσει εξ ιδίων, θα μοιραστώ μαζί σας, την δική μου εμπειρία από την pixie εποχή μου.

Σκέψεις του τύπου, δεν είναι αρκετά θηλυκό, πρέπει να μείνουν έξω από το μυαλό σας, γιατί δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο. Η θηλυκότητα δεν προκύπτει από το μήκος των μαλλιών, αλλά από πολλά άλλα χαρακτηριστικά της εμφάνισής μας αλλά και της προσωπικότητάς μας. Οπότε, μην υποτιμάτε τη δύναμή του, γιατί τα θετικά του, είναι περισσότερα απ’όσα φαντάζεστε.

Παρόλο που η απόφαση μιας τόσο μεγάλης αλλαγής, μπορεί να φαίνεται τρομαχτική, το συγκεκριμένο στυλ, κρύβει πολλούς άσσους, και αν φλερτάρετε μαζί του εδώ και καιρό, τότε σας συμβουλεύω να το τολμήσετε.

 

  1. Αν και συχνά πυκνά, ζηλεύουμε το μπαλαγιάζ, το ombre και τα έντονα χρώματα στα μαλλιά, από τις διάφορες influencers, δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας, πως οι συγκεκριμένες τάσεις έρχονται για να μείνουν, και να καταλήξουν διαχρονικές. Από την άλλη, το pixie cut, μπορεί να μπει στη λίστα των σταθερών αξιών. Ας μην ξεχνάμε την Audrey Hepburn, που μετέτρεψε το συγκεκριμένο στυλ στο απόλυτο statement, το οποίο και δείχνει κομψό μέχρι και σήμερα.

 

  1. Ίσως το πιο θετικό χαρακτηριστικό όλων, είναι πως θα είσαστε πάντα χτενισμένες. Μειώνοντας τον χρόνο λουσίματος στο 1/3, μπορείτε να έχετε πάντα φρέσκα, καθαρά και μυρωδάτα μαλλιά. Καμιά πρέσα, καμιά έννοια ισιώματος, καμιά ταλαιπωρία, δεν χωράει πια στην προετοιμασία σας. Ρωτήστε τον κομμωτή σας, για κάποια τρικ σχετικά με το styling και τα προϊόντα που θα επιλέξετε, και αλλάξτε ύφος και στυλ μόνο με μερικά γυρίσματα των δαχτύλων.

P.S: Το πρώτο κούρεμα, είναι πολύ πιθανό να μη μοιάζει καθόλου με αυτό που είχατε φανταστεί πως θα είναι. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ρίζες των μαλλιών κινούνταν σε άλλη πορεία όσο τα μαλλιά σας ήταν μακριά και θέλουν λίγο καιρό για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Προσθέστε μερικά έξτρα λουσίματα, μέσα στην εβδομάδας σας, και θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμα γρηγορότερα.

 

  1. Εάν βρήκατε το στυλ που σας αρέσει και δεν θέλετε να το αλλάξετε, να θυμάστε πως χρειάζονται συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο προκειμένου να διατηρήσετε το μήκος. Ωστόσο, μπορείτε σε κάθε περίπτωση, να το μακραίνετε είτε όλο είτε μόνο τη φράντζα και αυτομάτως να αλλάζετε στυλ και διάθεση. Το pixie cut είναι ένα συνεχές παιχνίδι, που σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με χρώματα, με τάσεις και με στυλ που δεν είχατε φανταστεί ποτέ στο παρελθόν. Σίγουρα ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρον από ένα βαρετό ponytail, σωστά;

 

  1. Όταν αποφάσισα να το αποχωριστώ, εντυπωσιάστηκα από τα πόσα διαφορετικά στυλ ανακάλυψα, και δεν γνώριζα καν. Στυλ που μου άρεσαν, γιατί ήταν εύκολο να τα διαχειριστώ. Άλλα που με κολάκευαν ιδιαίτερα και επίσης δεν είχα σκεφτεί και άλλα που ενώ αρχικώς φαινόντουσαν άβολα, κατέληξα να τα ξαναζητήσω στο μέλλον.

You may also like