ΠΟΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ;

Ο συνδυασμός της άσκησης με την σωστή θερμοκρασία έχουν άμεση σχέση. Τώρα είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσετε αν δεν είχατε έως τώρα τον χρόνο ή την διάθεση. Ούτε ζέστη ούτε κρύο. Η απόλυτη ατμόσφαιρα για άσκηση και προσπάθεια για επανεκκίνηση με στόχο την υγεία μας και μία καλύτερη διάθεση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα προετοιμαστούμε απαραίτητα για τους «άλλους». Το οφείλουμε στον εαυτό μας, για να αισθανθούμε ανανέωση. Επιπλέον, εμείς είμαστε εκείνες που τις περισσότερες φορές αγοράζουμε τα μαγιό, αλλά και γενικότερα τα καλοκαιρινά μας ρούχα σε μικρότερο νούμερο. Η άσκηση του χειμώνα ή τα καλοκαιρινά μπάνια μας ωθούν να υπερβούμε λίγο τον εαυτό μας προς το καλύτερο. Ό,τι και να επιλέξετε αυτή την εποχή για άσκηση θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ας δούμε τις επιλογές μας ..

Κολύμπι

Ε, ναι! Την κάναμε την πρώτη βουτιά και δεν ήταν και τόσο κρύο το νερό. Τολμήστε και μπείτε. Είτε κολύμπι είτε κανό καγιάκ, η αδρεναλίνη σας θα απογειωθεί ενώ όταν βγείτε από το νερό, εκτός από μούδιασμα θα αισθανθείτε την ατμόσφαιρα πιο ζεστή από ότι είναι στη πραγματικότητα. Για να ανέβει η θερμοκρασία μπορείτε να περπατήσετε ή να παίξετε λίγο βόλεϊ στη παραλία. Ο ήλιος θα λειτουργήσει θετικά ενώ θα σας χαρίσει μια ιδέα χρώματος, αφαιρώντας το απόλυτο λευκό.

Ορειβατικοί περίπατοι ή Αναρρίχηση;

Αν τώρα είστε από εκείνες που σας αρέσει η περιπέτεια και θέλετε λίγο παραπάνω ένταση, οι οργανωμένες βόλτες σε διάφορα σημεία εκτός Αττικής, σε απόσταση λίγο παραπάνω της μία ώρας θα σας ταρακουνήσει. Ο ιδανικός καιρός για πεζοπορία είναι τώρα με συνοδεία το απαλό βοριαδάκι, το οποίο δεν σε αφήνει να ζεσταθείς και πολύ. Αν η αναρρίχηση είναι αυτή που σας έλκει και θέλετε να βγείτε από τις τεχνητές πίστες, είναι η κατάλληλη στιγμή να χαρείτε το φυσικό περιβάλλον. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες εκτός βέβαια του αγωνιστικού μέρους.

pexels.com/@alexy-almond/
Pilates

Από τις αγαπημένες επιλογές για άσκηση με σημαντικά αποτελέσματα. Η μέθοδος που θεραπεύει μυοσκελετικά προβλήματα, αυξάνει την ευλυγισία, τη μυϊκή δύναμη ενώ βελτιώνει γενικότερα την ποιότητα της ζωής του ασκούμενου.Είναι γεγονός πως σε βοηθά να μακρύνεις και να λεπτύνεις τον κορμό σου χωρίς να «φουσκώνεις».

Featured image: @haleyephelps/ unsplash.com

You may also like