3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΚΑΙ  ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ

Αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά, τότε ξέρεις πόσο δελεαστικό είναι να περνάς πολύ χρόνο με ένα πιστολάκι. Σίγουρα η διαδικασία του styling των φυσικών σου μπουκλών μπορεί να είναι πιο χρονοβόρα από ότι πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Από την άλλη όμως η θερμότητα βλάπτει τα μαλλιά σου, επομένως είναι σημαντικό να μάθεις την τέχνη του στεγνώματος στον αέρα.

Όταν λοιπόν τα μαλλιά σου είναι επιρρεπή στο υπερβολικό φριζάρισμα, ο αέρας από το πιστολάκι είναι μερικές φορές το μόνο πράγμα που μπορεί να τα δαμάσει. Αλλά αν κάνεις ένα διάλειμμα από τη χρήση ζεστών εργαλείων ή απλά δεν μπορείς να μπεις στον κόπο να τα στεγνώσεις και να αφιερώσεις πολλή ώρα, τότε σου έχουμε μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις  περισσότερο όγκο και  ταυτόχρονα λιγότερο φριζάρισμα στα μαλλιά σου.

1. Χρησιμοποίησε μάσκα μαλλιών

Το αδιαπραγμάτευτο βήμα για το λούσιμο όταν έχεις σγουρά μαλλιά είναι να χρησιμοποιείς πάντα μια ρουτίνα λουσίματος και περιποίησης που ενυδατώνει τα μαλλιά. Οπότε μπορείς να επιλέγεις μια μάσκα μαλλιών αντί για ένα παραδοσιακό conditioner. Η ιδανική μάσκα για την περίπτωσή σου είναι εκείνη που θα «κλειδώνει» την υγρασία και θα προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας.

2. Μην τσιγκουνεύεσαι τα προϊόντα styling

Ο καλύτερος τρόπος για να αφήσεις τις μπούκλες σου να στεγνώσουν στον αέρα χωρίς να χάσεις όγκο είναι να χρησιμοποιήσεις προϊόντα styling αφού λουστείς και περιποιηθείς τα μαλλιά σου. Επέλεξε ένα μαλακτικό για να διατηρήσεις τα μαλλιά ενυδατωμένα και απαλά και στη συνέχεια να χρησιμοποίησε προϊόντα styling, όπως μους ή κρέμα.

Αφού διαμορφώσεις και ορίσεις κάθε μπούκλα, άφησέ τις να στεγνώσουν στον αέρα. Τα σγουρά μαλλιά θα «συρρικνωθούν» καθώς στεγνώνουν και αυτό θα δημιουργήσει φυσικά όγκο, δουλεύοντας με τα προϊόντα styling για να διατηρήσουν το σχήμα και το στυλ που θέλεις.

3. Προσοχή στα συστατικά

Μερικά εξαιρετικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις όταν αγοράζεις προϊόντα styling είναι πράγματα που ξέρεις ότι είναι καλά για τα μαλλιά σου, όπως το λάδι και οτιδήποτε χωρίς parabens και θειικά άλατα.

Αν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διαμορφώσεις τις φυσικές μπούκλες, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Θυμήσου να λούζεσαι με ενυδατικά προϊόντα όπως μάσκες μαλλιών και να έχεις στη διάθεσή σου άφθονα προϊόντα styling και ενυδάτωσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τη φροντίδα μετά το λούσιμο.

Featured image: freepik.com/@lookstudio

You may also like