ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ… ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ

Καλώς ή κακώς, το κινητό μας τηλέφωνο κοντεύει να γίνει προέκταση του χεριού μας είτε ως μέσο επικοινωνίας. Είτε ως εργαλείο για τη δουλειά μας, είτε ως διέξοδος για αναψυχή… Οι επιστήμονες, όμως, μας τονίζουν πως η οθόνη του κινητού μας φέρει δέκα φορές τα βακτηρίδια και τα μικρόβια (όπως μικρόβια της γρίπης ή E. Coli ή του covid) που μπορούν να εντοπιστούν στη λεκάνη της τουαλέτας μας.

Αυτό σημαίνει πως όσο δε φροντίζουμε να είναι η οθόνη του τηλεφώνου καθαρή … Η μεταφορά των παθογόνων μικροοργανισμών και οι μολύνσεις εξαιτίας τους γίνεται παιχνιδάκι γι’ αυτούς. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να απαλλαγούμε από αυτούς τους αόρατους κινδύνους χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη μετέπειτα λειτουργία του – είναι κι ευαίσθητα πια τα smartphones, τρομάρα τους!

01 Πανάκια μικροϊνών.

Εμείς οι…. Διοπτροφόροι έχουμε πάνω από ένα τέτοιο πανάκι στο σπίτι, καθώς οι φακοί των γυαλιών μας είναι ευάλωτοι σε γρατζουνιές. Υπάρχουν, όμως, και συσκευασίες με αυτά τα “μαγικά” πανάκια. Οπότε… μην ξανακαθαρίσετε το κινητό σας με τη μπλούζα σας, ειδικά αν το έχει πιάσει και κάποιος άλλος!

02 Οινόπνευμα εντριβών και νερό.

Τα πανάκια είναι μία πρώτη αντιμετώπιση, αλλά αν θέλουμε αποτέλεσμα, μπορούμε να κάνουμε ένα μείγμα που αποτελείται από 60% νερό και 40% οινόπνευμα εντριβών. Έπειτα, μουσκεύουμε ελαφρώς ένα πανάκι μικροϊνών ή ένα κομμάτι βαμβάκι και το περνάμε απαλά πάνω από την οθόνη κι έπειτα με ένα στεγνό πανάκι μαζεύουμε τυχόν υπολείμματα του μείγματος.

@stenslens/ unsplash.com

03 Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

Είναι μία πιο σύντομη λύση συγκριτικά με το μείγμα του οινοπνεύματος, όμως χρειάζεται και πάλι προσοχή ώστε να μην μείνουν υπολείμματα. Όμως, είναι μία καλή επιλογή για να καθαρίσουμε τη θήκη του smartphone μας.

04 Αντισηπτικό χεριών.

Ασφαλώς και πρέπει να πλένουμε τακτικά και σωστά τα χέρια μας, όμως σε κάποιες περιστάσεις τα αντισηπτικά χεριών είναι ιδιαίτερα χρήσιμα… Όπως τον καθαρισμό της οθόνης της συσκευής μας, μια που έχουν καλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Μπορούμε μάλιστα να επιλέξουμε ένα σκεύασμα με δράση διάρκειας έως και εικοσιτέσσερις ώρες μετά την εφαρμογή.

05 UV Light sterilizer.

Αν και δεν έχουν έρθει στην ελληνική αγορά, μπορεί κάποιος να επενδύσει σε μία τέτοια συσκευή, που πωλείται μέσω Amazon. Υποστηρίζεται πως σκοτώνουν το 99% των βακτηριδίων και των μικροβίων σε μόλις έξι λεπτά.  Added bonus: κυκλοφορεί σε cute χρωματάκια!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιάσετε να δείτε τα mails σας…Προσπαθήστε να θυμηθείτε αν καθαρίσατε σωστά την οθόνη!

Featured image: unsplash.com/@rmrdnl

You may also like