ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ DEAD SKIN ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Είτε είστε έτοιμες είτε όχι, το φθινόπωρο είναι εδώ! Κάποιες από εμάς διστάζουμε να αποχαιρετήσουμε τις ηλιόλουστες παραλίες… Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να περιμένουμε αυτή την μεταβατική περίοδο. Τα νεκρά κύτταρα ή διαφορετικά το dead skin, είναι κάτι που θα μας απασχολεί, καθώς το συναντάμε καθημερινά. Τώρα είναι η τέλεια εποχή για να απομακρύνετε ό,τι έχει συσσωρευτεί πάνω στην επιδερμίδα από την χρήση των αντιηλιακών.  Απομακρύνετε με τα κατάλληλα καλλυντικά, ώστε να επανέλθει η ελαστικότητα του δέρματος και η ενυδατωμένη επιδερμίδα που επιθυμείτε. Επιλογές που θα βρείτε χρήσιμες.. 

Απολέπιση σώματος 

Ίσως, το απλό σφουγγάρι δεν μπορεί να σας προσφέρει την απολέπιση που επιθυμείτε και χρειάζεται να επενδύσετε σε ένα γάντι απολέπισης, ιδανικό για το πρόσωπο και το σώμα. Δεν θα σας τραυματίζει ούτε θα αποτελεί πηγή βακτηρίων, λόγω της καθημερινής χρήσης. Το ιδανικό προϊόν scrub πρέπει να το επιλέξετε, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας χωρίς να είναι ενοχλητικό. Το Exfoliating shower gel Monoi είναι ένα απολεπιστικό τζελ, που θα αφήσει το δέρμα καθαρό από ρύπους και νεκρά κύτταρα. Χρειάζεται να θυμηθείτε επίσης, πως τα διάφορα scrub, διατίθενται σε μικρούς κόκκους για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και με μεγαλύτερους κόκκους για κανονικές επιδερμίδες. Υπάρχουν επίσης, απολεπιστικές κρέμες, όπως η Lierac Gomez Sensoriel, αν θέλετε να νιώθετε την απόλυτη απαλότητά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.  

Με το προϊόν της επιλογής σας θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απομακρύνεται σωστά όλα τα σημεία από την κορφή ως τα νύχια. Με το γάντι απολέπισης, κάντε μασάζ με χλιαρό νερό και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα.  

Απολέπιση προσώπου  

Η τακτική φροντίδα απολέπισης, ίσως είναι η πιο κατάλληλη διαδικασία – για να παραμείνει λαμπερή η επιδερμίδα σας, χωρίς καλυμμένα νεκρά κύτταρα. Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα απολέπισης για το πρόσωπο. Το βράδυ η επιδερμίδα είναι σε μία διαδικασία αναδόμησης και δε χρειάζεται παρεμβολές. Για το πρόσωπο υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα, όπως η Darphin Facial Sonic Cleansing & Massaginig Expert. Εφαρμόστε το προϊόν πάνω στην βούρτσα ή απευθείας στο πρόσωπο και κάντε κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό και ακολουθήστε αν θέλετε την διαδικασία μιας μάσκας πριν την ενυδάτωση. 

Απολέπιση στα χείλη 

Χρειάζεται να θυμόμαστε τα σκασμένα χείλη μας και να μην τα αφήνουμε να αποτελούν στίγμα στο ανανεωμένο πρόσωπο μας. Αν προτιμάτε τα  φυσικά scrub, τοποθετήστε σε μία οδοντόβουρτσα λίγο λάδι καρύδας με καστανή ζάχαρη και απλά κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Απομακρύνετε οτιδήποτε σκασίματα έχουν δημιουργηθεί όλη αυτή την περίοδο. Αν θέλέτε να αγοράσετε ένα έτοιμο, μπειτε στο onebeauty.gr κι επιλεξτε ένα vegan lip scrub από τον Dr.PAWPAW. Μην ξεχάσετε στο τέλος, να εφαρμόσετε ένα προϊόν ενυδάτωσης πριν τοποθετήσετε κραγιόν η lip gloss κατά την έξοδο σας. 

Featured image: pexels.com/@shkrabaanthony

You may also like