ΠΩΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ;

Τι είναι το “κοιλιακο λίπος”; Υπάρχει γύρω από την μέση και είναι πολύ ενοχλητικό, όταν θέλεις να φορέσεις ένα ρούχο πιο μεσάτο. Όλες κάποια στιγμή, μπορεί να το έχουμε αντιμετωπίσει και θέλαμε να χάσουμε ένα «μαξιλαράκι» γύρω από την μέση μας. Σύμφωνα με την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, το 90% του σωματικού λίπους είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα στους περισσότερους ανθρώπους.Το να έχετε λίγο σωματικό λίπος είναι υγιές, αλλά το να θέλετε να χάσετε επιπλέον βάρος γύρω από τη μέση σας, είναι ένα άλλο θέμα.. Αυτό είναι γνωστό ως υποδόριο λίπος ενώ, το άλλο 10 % ονομάζεται σπλαχνικό λίπος. Κάθεται κάτω από το κοιλιακό τοίχωμα και σε χώρους που περιβάλλουν τα όργανα. Αυτό είναι το λίπος που συνήθως απασχολεί, διότι σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως: ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιακά προβλήματα ή ο καρκίνος. Ας δούμε πως μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε.

Loose belly fat

Σίγουρα δεν υπάρχει εύκολη ή γρήγορη μέθοδος. Οι δίαιτες και τα συμπληρώματα διατροφής δεν βοηθούν αποτελεσματικά. Αλλάξτε νοοτροπία και στοχεύστε να εργαστείτε για την απώλεια του συνολικού σωματικού λίπους, μέσω της διατροφής και της άσκησης. Ο χρόνος που διαρκεί είναι διαφορετικός για τον καθένα. Πόσο καιρό όμως χρειάζεται για να κάψετε λίπος; Συνήθως σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να κάψετε περίπου 3.500 θερμίδες για να χάσετε 1 κιλό. Αυτό συμβαίνει γιατί 3.500 θερμίδες ισούται με περίπου 1 κιλό λίπους. Ωστόσο για να χάσετε 1 κιλό την εβδομάδα, πρέπει να αφαιρείτε 500 θερμίδες από τη διατροφή σας κάθε μέρα. Με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορούσατε να χάσετε περίπου 4 κιλά σε ένα μήνα.

Exercise your body

Εκτός από την διατροφή, χρειάζεται να κάνετε ένα σωστό συνδυασμό με άσκηση. Το να ενεργοποιήσετε την σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες, ενώ παράλληλα, χτίζετε μυϊκή μάζα. Οι μύες είναι βαρύτεροι από το λίπος, επομένως, παρόλο που φαίνεστε και νιώθετε πιο αδύνατοι, μπορεί να μην εμφανίζονται στη ζυγαριά.Για αυτό λοιπόν, προσθέστε τρόπους που θα ενεργοποιούν το σώμα σας για περισσότερη άσκηση.Αν κινήστε με αυτοκίνητο προσπαθήστε να παρκάρετε πιο μακριά και να περπατήστε τα επιπλέον βήματα.Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε το ποδήλατο ή το περπάτημα αντί να οδηγείτε.Αν μπορείτε και θέλετε να συμπληρώσετε παραπάνω άσκηση, αν δεν είναι εύκολο να πάτε καθημερινά γυμναστήριο, χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες. Επιπλέον, θα μπορούσατε να υιοθετήσετε την συνήθεια να κάνετε μια βόλτα μετά τα γεύματα.

Μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα όταν το αποφασίσετε. Αλλάξτε συνήθειες καιανανεωθείτε. Τότε μόνο μπορεί να είστε ολοκληρωτικά υγιής. Το λέει και το ρητό:«νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Photo credits: unsplash.com/@diana_pole

You may also like