ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ;

Ας το παραδεχτούμε λοιπόν πως είναι άπειρες οι φορές που σκεφτόμαστε να είχαμε ένα σώμα πιο σφιχτό και δυνατό. Σαν αυτό των αθλητών! Η αλήθεια είναι ότι αν θέτεις ένα τόσο υψηλό στόχο… Θ

α πρέπει να ασκείς το σώμα σου καθημερινά, λαμβάνοντας συγχρόνως και τις κατάλληλες διατροφικές απαιτήσεις. Αν όμως χρειάζεσαι να βελτιώσεις το σώμα σου ώστε να το κάνεις πιο υγιές και λειτουργικό, τότε δεν χρειάζεσαι να βιάζεσαι για να «χτίσεις» το σώμα σου. Οι ειδικοί εστιάζουν αρχικά στην καύση του λίπους και ενός άπαχου μυός, μέσω μιας υγιεινής διατροφής, καρδιαγγειακής άσκησης και προπονήσεις με αντιστάσεις. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα, για να αρχίσεις να έχεις μια σωστή νοοτροπία το πως θα πετύχεις το σώμα που θέλεις, χωρίς ενοχλήσεις και τραυματισμούς.

Τρία βήματα για αρχή..

Επένδυσε σε σωστό πρωινό

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, κάποιες φορές το παραβλέπουμε λόγω βιασύνης. Προσφέρει ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την μέρα σου δίνοντας ώθηση στο μεταβολισμό κάτι που σημαίνει ότι αν κατανάλωσης το σωστό πρωινό θα σε λιγότερο πεινασμένοι το υπόλοιπο διάστημα. Καθορίζει επίσης, όλη σου τη μέρα σταδιακά, αν τρως πιο υγιεινά κι αν ξεκινάς με ένα ουσιαστικό πρωινό.

Απέκτησε ευλυγισία

Για να αποφύγεις τραυματισμούς όσο γυμνάζεσαι είναι σημαντικό να αυξήσεις την ευλυγισία σου μέσα από το προπονητικό σου πρόγραμμα. Πως θα καταφέρεις κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τους ειδικούς μια εβδομαδιαία προπόνηση που θα περιλαμβάνει ίσα μέρη, από ασκήσεις εντάσεις με ασκήσεις – παραδείγματος χάριν yoga, ενσωματώνοντας προπονήσεις που εστιάζουν στην δύναμη, στην ευλυγισία, στην ισορροπία και την αντοχή. Αν εκτελείς σύνθετες ασκήσεις όπως push- ups, step ups και deadfits σε συνδυασμό με ασκήσεις διατακτικές, τότε γυμνάζεις μεγάλες μυϊκές ομάδες. Αυτές σε βοηθούν να δημιουργείς περισσότερη μυϊκή μάζα και να κάψεις περισσότερο λίπος. Είσαι ευλύγιστη και συγχρόνως ασφαλής.

Αργή ταχύτητα

Εστίασε σε νέους τρόπους για να δυσκολέψεις τους μυς σου. Επιβράδυνε ή μείωσε την ταχύτητα που εκτελείς τις ασκήσεις σου,καθόλα τη διάρκεια της προπόνησης. Πολλές φορές, το να δυσκολέψεις ένα στάδιο σηκώνοντας βάρη για ένα δευτερόλεπτο και μετά να χαμηλώνεις σε διάστημα 3 – 4 δευτερολέπτων είναι από μόνο το επίτευγμα. Μπορείς να αλλάξεις κατά τη διάρκεια του σετ, να κάνεις αλλαγές σε κανονική ταχύτητα και να επιβραδύνεις με δύο αργές. Επίσης μπορείς να προσθέσεις μια ισομετρική παύση, κρατώντας την τελευταία επανάληψη σου για αρκετά δευτερόλεπτα. Οι μικρές κινήσεις ήταν πάντα πρόκληση. Το να κάνεις καθίσματα και στη συνέχεια να μένεις στο κατώτερο σημείο της κίνησης, σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και δύναμη να αντέξεις πολύ περισσότερο από ότι πίστευες.

Καλή δύναμη!

Photo credits: unsplash.com/@gettyimages

You may also like