ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ;

Είτε είστε έμπειροι είτε μόλις ξεκινάτε ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, υπάρχουν πολυάριθμες ασκήσεις κατάλληλες για όλα τα επίπεδα. Είτε βρεθούμε σε ένα γυμναστήριο είτε σε ένα πάρκο, πράγματι, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του προγράμματος άσκησής μας και να μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο δυνατοί. Αυτή η ευελιξία μάς επιτρέπει να στοχεύσουμε σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Επίσης μπορούμε να προσαρμόσουμε την προπόνησή μας με νέους στόχους ανεβάζοντας τον πήχη σιγά σιγά κάθε φορά.

Λειτουργικότητα

Η αλήθεια είναι ότι, τα ελαστικά μιμούνται πολλές από τις κινήσεις που μπορεί να συναντήσουμε στην καθημερινή μας ζωή, όπως η ανύψωση αντικειμένων, το σπρώξιμο και το τράβηγμα. Η προπόνηση με ελαστικά, μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσουμε περισσότερη δύναμη στις καθημερινές σας δραστηριότητες, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο εύκολους τραυματισμούς.

Προπόνηση για όλο το σώμα

Οι ασκήσεις ελαστικών εμπλέκουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προπόνηση για όλο το σώμα. Όταν αναποδογυρίζετε ένα ελαστικό ή κοινώς λάστιχο, δεν δουλεύετε μόνο τα χέρια ή τα πόδια σας… Εμπλέκετε τον κορμό, την πλάτη, τους ώμους και το κάτω μέρος του σώματός σας ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να έχετε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον χρόνο που διαθέτετε.

Καρδιαγγειακή Αντοχή

Η ενσωμάτωση ασκήσεων με ελαστικά μπορεί επίσης, να ενισχύσει την καρδιαγγειακή σας αντοχή. Ασκήσεις με χρήση ελαστικών απαιτούν δύναμη και καρδιαγγειακή προσπάθεια. Αυτό το διπλό όφελος μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να κάψετε θερμίδες πιο αποτελεσματικά, βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους. Είναι κοινώς αποδεκτό πως η υπέρβαση των σωματικών προκλήσεων που μας θέτουν τα ελαστικά, μπορεί να μας προετοιμάσουν να αντιμετωπίσουμε άλλες προκλήσεις στη ζωή μας με μεγαλύτερη αίσθηση ευκολίας και αποφασιστικότητας.

Ανακαλύψτε τι μπορεί να σας βοηθήσει για να γίνετε ενεργητικοί με εύκολο τρόπο και πιο δυνατοί ή fit από ποτέ.

Featured image: @brucemars/ unsplash.com

You may also like