ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ, ΙΣΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Για την καινούργια χρονιά, σου προτείνουμε να πάρεις μπόλικο πράσινο τσάι. Αφενός θα είναι η καλύτερη συντροφιά για να χουχουλιάζεις στον καναπέ σου και αφετερου θα κάνεις και καλό στον οργανισμό σου. Είσαι έτοιμη να μάθεις τα πιο σημαντικά του οφέλη;

Τα οφέλη από τις κατεχίνες

Σύμφωνα με στοιχεία και τα αποτελέσματα που ανέδειξε μελέτη στο Free Radical Biology and Medicineτο πράσινο τσάι περιέχει ένα πολύτιμο συστατικό, τις κατεχίνες. Αυτές προστατεύουν τη μνήμη και αποτρέπουν τη συσσώρευση των πλακών που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Και φυσικά βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους που είναι σε αυξημένα επίπεδα για πολλούς λόγω καθημερινότητας.  Επίσης συμβάλλει στη μακροζωία και προφυλάσσει την μνήμη από την άνοια.

Αυξάνει την καύση του λίπους

Αν τύχει να κοιτάξεις τη λίστα συστατικών σε οποιοδήποτε συμπλήρωμα που ειδικεύεται στην καύση λίπους, τότε θα διαπιστώσεις ότι τα περισσότερα από αυτά περιέχουν πράσινο τσάι. Αυτό συμβαίνει διότι το πράσινο τσάι από μόνο του μπορεί να αυξήσει την καύση του λίπους. Αλλά και να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 10 άντρες και έδειξε ότι η λήψη εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού αύξησε τον αριθμό των θερμίδων που κάηκαν κατά 4%.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές είναι ικανές και αρκετά δυνατές να σκοτώσουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας. Γνωρίζεις πολύ καλά πια ότι οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και πολλές άλλες. Άρα τι καλύτερο από το να αρχίσεις να καταναλώνεις από εδώ και στο εξής το τόσο γευστικό και αγαπημένο πράσινο τσάι.

Μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου

Το πράσινο τσάι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να σε κρατήσει σε εγρήγορση. Για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Το βασικό δραστικό συστατικό του είναι η καφεϊνη, η οποία προκαλεί διέγερση ενώ και το αμινοξύ L–θεανίνη που περιέχει το πράσινο τσάι αυξάνει την δραστηριότητα του ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή GABA, ο οποίος έχει θετικά αποτελέσματα στο άγχος.

Προλαμβάνει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να προστατέψει από τον καρκίνο του μαστού. Ερευνητές υποστηρίζουν πως το πράσινο και το μαύρο τσάι προλαμβάνει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων. Επίσης, μπορεί ακόμα και να τα εξουδετερώσει στα οστά, τους πνεύμονες, το στομάχι και τον προστάτη.

Featured image: unsplash.com/@rajat_sarki

You may also like