Πρόταση για (μία όχι τόσο) παιδική ταινία : “Πάντα στο Κόκκινο”

Πριν από μερικές μέρες είχαμε την χαρά με τον Παύλο να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα της νέας ταινίας της Pixar. Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι οι ξεκαρδιστικοί και αναπόφευκτοι μπελάδες της εφηβείας που αναστατώνουν την ηρωίδα της ταινίας και τον περίγυρό της. Σε αυτή τη διασκεδαστική, πρωτότυπη και συγκινητική ταινία, ένα υποδειγματικό 13χρονο κορίτσι προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το εκρηκτικό alter ego της. Ένα τεράστιο κόκκινο panda. Η βραβευμένη με Όσκαρ Domee Shi σκηνοθετεί με χιούμορ και τρυφερότητα μία αξέχαστη κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.

© 2021 Disney/Pixar_ FeelgoodEntment
Λίγα λόγια για την υπόθεση

Μπορεί η13χρονη Μέιλιν να ξεχωρίζει με την έντονη προσωπικότητά της… Όμως, τίποτε δεν συγκρίνεται με το γιγάντιο κόκκινο πάντα στο οποίο μεταμορφώνεται κάθε φορά που την κατακλύζει ένα έντονο συναίσθημα. Πάντα δηλαδή, αν κρίνουμε από το πέρασμά της στην εφηβεία! Το γεγονός ότι η υπερπροστατευτική μητέρα της Μινγκ μπλέκεται συνεχώς στα πόδια της, δεν βελτιώνει την ανεξέλεγκτη κατάσταση της Μέιλιν.

Στη νέα ταινία της Disney και της Pixar Πάντα στο Κόκκινο, η πρωταγωνίστρια Μέιλιν είναι ένα σίγουρο για τον εαυτό του… Αλλά ελαφρώς αδέξιο 13χρονο κορίτσι με μία σταθερή παρέα από φίλες και μία ως επί το πλείστον καλή σχέση με την οικογένειά της.

Η Μέιλιν έχει κάθε λόγο να περιμένει μία ομαλή εξέλιξη για το υπόλοιπο της σχολικής της χρονιάς. Αλλά, σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα Domee Shi, η ζωή δεν είναι έτσι για τους περισσότερους 13χρονους. «Ήθελα να εξερευνήσω τις συγκρούσεις ενός κοριτσιού στην εφηβεία. Πώς διχάζεται ανάμεσα στο να είναι μία καλή κόρη και πώς αποδέχεται την πραγματική, πιο ζόρικη εκδοχή της προσωπικότητάς της». Η σχέση μητέρας-κόρης βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας και είναι ένα θέμα που απασχολεί τη σκηνοθέτιδα.

Συντελεστές

Σενάριο: Julia Cho, Domee Shi

Σκηνοθεσία: Domee Shi

Ακούγονται: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse, Maitreyi Ramakrishnan, Hyein, Park, Orion Lee, Wai Ching Ho, Tristan Allerick, Addison Chandler

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Πέγκυ Μανωλά, Βίκυ Νικολαΐδου, Εριέττα Σαούγκου, Λυδία Τζανουδάκη, Μαρτίνα Δημοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βούλα Κώστα, Παναγιώτης Κλάδης,

Τραγούδια: Billie Eilish, FINNEAS

P.S. Αν νομίζετε ότι πρόκειται για μία παιδική ταινία επειδή είναι με animated χαρακτήρες, πλανάστε. Πρόκειται για μία ταινία -κατά τη γνώμη μου-που αφορά όλα τα κορίτσια στις αρχές της εφηβείας τους και τις μαμάδες τους! Είναι ένα “μάθημα” για τις σχέσεις τους και για τα παιχνίδια των ορμονών σε αυτή την ηλικία, αλλά δοσμένα με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Αξίζει να την δείτε!

You may also like