Η “πρόκληση” του να γυμνάζεσαι καθημερινά 

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται με την καθημερινή άσκηση. Πολύ θα έλεγαν ότι είναι βαρετό να κρατάς το επίπεδο υψηλό ή χρειάζεται αρκετό κόπο για να μπορέσεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Άλλοι πάλι, δεν έχουν χρόνο για σωματική άσκηση αλλά πάλι θέλουν πολύ αλλά δεν ξέρουν πως να το προσθέσουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους. Εμείς επιλέξαμε 3 ασκήσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τις ακολουθήσετε και να νιώσετε ευεξία και ευελιξία με το σώμα σας. Αποδεχτείτε την πρό(σ)κληση να παραμείνετε πιστοί και να μείνετε fit!

Squat Challenge

Αφιερώστε 10-15 λεπτά κάθε μέρα στα squatsκαι μετρήστε πόσα περισσότερα μπορείτε να αυξήσετε. Πρωταρχικά, ο χρόνος και ο αριθμός δεν είναι ο στόχος… Αλλά κυρίως η συνέπεια ότι, δεν αποφεύγετε να αρχίσετε την άσκηση στο προβλεπόμενο πρόγραμμα σας. Βέβαια, καθώς θα συνηθίζεται την άσκηση, καλό είναι να αυξήσετε τις επαναλήψεις μέχρι το τέλος του μήνα. Καταγράψτε αν θέλετε τα scoreώστε να παρατηρείτε τα θετικά σας βήματα ώστε να συνεχίζεται με περισσότερο κέφι.

Plank Challenge

Ή αλλιώς σανίδα. Είναι ίσως, η μεγαλύτερη πρόκληση να την εντάξεις καθημερινά στην άσκηση σου μιας και θεωρείτε από τις βασικότερες ασκήσεις σε κάθε προπόνηση. Κάθε φορά προσπάθησε να μείνεις στη στάση αυτή όσο το δυνατό περισσότερο και αυτό σημαίνει για αρχή δευτερόλεπτα…

 Crunch – Καθιστή

Αν θέλετε να έχετε σφιχτή κοιλιά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την συγκεκριμένη άσκηση. Θα νιώσετε πως όλο το φάσμα των κοιλιακών σας θα δοκιμαστούν! Χρειάζεται να μην στρίβετε το σώμα σας πολύ γρήγορα ή δυνατά, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό. Καθίστε με μια ελαφριά κάμψη στα γόνατά σας, φέρτε το δεξί σας γόνατο προς τα πάνω και τον αριστερό αγκώνα προς τα κάτω. Είναι μια κλασσική άσκηση που όλοι έχουν δοκιμάσει και είναι άμεση στον στόχο. Θα το επαναλάβετε φυσικά και από την αντίθετη πλευρά.

Ξεκινήστε σε μόνιμη βάση με αυτές και σιγά σιγά όταν εδραιωθούν, μπορείτε να προσθέσετε και άλλες είτε για να δυσκολέψετε το πρόγραμμα σας είτε για να γίνετε ανθεκτικοί περισσότερο στη δυσκολία.

Πηγή:brioleisure.org/

Featured image: unsplash.com /@jonathanborba

You may also like