ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: “Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ”

Σε μία εποχή όπου η εύκολη διασκέδαση βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια μας, είναι βασικό να διδάξουμε στα παιδιά μας πως τα βιβλία είναι μία εξαιρετική συντροφιά που όχι μόνο ξυπνά τη φαντασία μας, αλλά μας διδάσκει κιόλας. Ούσα βιβλιοφάγος, η αλήθεια είναι πως θέλω να μάθω στο παιδί μου ακριβώς αυτό: πως ένα βιβλίο μπορεί κάθε φορά να σε ταξιδέψει και να σου γνωρίσει καινούριους, μοναδικούς ανθρώπους. Και καθώς η αρχή καλό είναι να γίνεται από νωρίς, η σειρά “Μικρές Καληνύχτες” των εκδόσεων Μεταίχμιο μας συστήνει ιστορίες που διασκεδάζουν και διδάσκουν όσα τα μικρά μας θα χρειαστούν όσο μεγαλώνουν. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει κι ο “Ραφτάκος Των Λέξεων”.

               “Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε;”

               O “Ραφτάκος” του Αντώνη Παπαθεοδούλου είναι μία τρυφερή ιστορία που διδάσκει τα παιδιά πως οι λέξεις, τα λόγια έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όσο φανταζόμαστε. Μία λέξη, μία πρόταση μπορεί να ομορφύνει, να κάνει κάποιον να αισθανθεί ασφαλή αλλά και να πληγώσει. Και σε μία εποχή όπου όλα γίνονται γρήγορα και μας κάνει “βιαστικούς και ξεχασιάρηδες” ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, σε συνεργασία με την Ίριδα Σαμαρτζή στην πανέμορφη εικονογράφηση, μαθαίνει στα παιδιά μας (και θυμίζει στους μεγάλους) πως μία όμορφη κουβέντα και το να νοιαζόμαστε για τους γύρω μας είναι εκείνα που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

               O “Ραφτάκος Των Λέξεων” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στη σειρά “Μικρές Καληνύχτες” του οίκου και να είστε σίγουροι, μαμάδες και μπαμπάδες, πως θα γίνει μία από τις αγαπημένες ιστορίες των παιδιών σας, ανεξάρτητα αν τα προετοιμάζετε για την “καληνύχτα” της βραδιάς!

Featured image: freepik.com/@drobotdean

You may also like