ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΑΠΑΤΗ;

  Συχνά “πιάνουμε” τον εαυτό μας να κοιτάμε συνεχώς μπροστά, στο τι θα ακολουθήσει ή να “κολλάμε” στο παρελθόν, αναπολώντας αυτό που θα μπορούσε να ήταν. Ωστόσο, μέσα σε αυτόν τον αέναο κύκλο κοιτάζοντας μπροστά ή πίσω, συχνά παραβλέπουμε το πιο πολύτιμο δώρο που έχουμε: την παρούσα στιγμή. Η παρούσα στιγμή είναι ένα φευγαλέο αλλά βαθιά όμορφο κομμάτι χρόνου που υπάρχει εδώ και τώρα. Εκεί ξετυλίγεται η ζωή, όπου βιώνονται οι εμπειρίες και όπου μπορεί να βρεθεί η αληθινή ικανοποίηση. Ωστόσο, ο χρόνος είναι ένας άπιαστος θησαυρός, που γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά μας σαν κόκκοι άμμου, αν δεν προσέξουμε να κατανοήσουμε τη σημασία του.

Ψέμα ή αλήθεια;

Σε έναν κόσμο που συνεχώς εστιάζει στα μεγάλα επιτεύγματα, η ιδέα της απλής παρουσίας μπορεί να φαίνεται αντιφατική. Τι θα γινόταν όμως αν σταματούσαμε για μια στιγμή για να βυθιστούμε πλήρως στον πραγματικό πλούτο του παρόντος; Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας είναι ένας ισχυρός τρόπος για να καλλιεργήσετε μια βαθύτερη εκτίμηση για την παρούσα στιγμή. Η ενσυνειδητότητα περιλαμβάνει σκόπιμη προσοχή στο τώρα. Σημαίνει να ασχολούμαστε πλήρως με ό,τι κάνουμε, είτε τρώμε ένα γεύμα, κάνουμε μια βόλτα ή συνομιλούμε, με πλήρη επίγνωση στην παρουσία μας.

Φτου ξελευτερία!

Επιπλέον, το να ζούμε το παρόν μας επιτρέπετε να αφήνουμε τις ανησυχίες και τις τύψεις που συχνά μπορεί μαστίζουν το μυαλό μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε το μέλλον, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε πώς θα ανταποκριθούμε στην παρούσα στιγμή. Απελευθερώνοντας την προσκόλλησή μας σε ό,τι έχει ήδη συμβεί ή σε αυτό που μπορεί να συμβεί, απελευθερώνουμε τον εαυτό μας να βιώσει πλήρως τη κάθε ημέρα.

Hello!

Φυσικά, το να αγκαλιάζεις το τι συμβαίνει στο παρόν δεν σημαίνει να αγνοείς εντελώς το μέλλον. Είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και να εργαζόμαστε για τις φιλοδοξίες μας. Ωστόσο, είναι στην παρούσα στιγμή που βρίσκουμε αληθινή χαρά, ηρεμία και χαλάρωση. Χρειάζεται να το θυμόμαστε συνεχώς γιατί είναι πολύ εύκολο να χαθούμε στον χρόνο!

Featured image: freepik.com/@freepic-diller

You may also like