ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ: “ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ”

Τώρα που χειμώνιασε, η ιδέα ενός ζεστού ροφήματος παρέα με ένα καλό βιβλίο το απόγευμα είναι όλο και πιο ελκυστική. Ειδικά όταν πρόκειται για την αρχή μιας καθηλωτικής επταλογίας που θα σας παρασύρει στο πιο απρόσμενο ταξίδι στον χρόνο και στο χρόνο, μέσα από την αναζήτηση του παρελθόντος 7 δυναμικών γυναικών.

Η Κατερίνα (Μαντά) χρυσή με έκανε να ξεκινήσω τις “Κόρες των Αστεριών”. Ε, λοιπόν, η ώρα αυτή ήρθε και αφότου την ευχαριστήσω για την επιμονή της, έχω να πω πως είχε απόλυτο δίκιο για την επιμονή της!

Λίγα λόγια για την υπόθεση

               Η Μαία κι οι πέντε αδερφές της υιοθετήθηκαν από τον ΠαΣαλτ όταν ήταν ακόμη μωρά. Ο ΠαΣαλτ, αν και κάπως κλειστός χαρακτήρας, πότε δεν τσιγκουνεύτηκε τίποτα για τα κορίτσια του, όχι μόνο σε αγαθά κι εφόδια για τη ζωή τους, αλλά και σε αγάπη. Όταν, λοιπόν, ο ΠαΣαλτ πεθάνει, το κενό στις καρδιές των κοριτσιών είναι λογικό. Όμως ο ΠαΣαλτ, πριν φύγει, φρόντισε να αφήσει πίσω του μία σειρά μυστηρίων για τα κορίτσια του. Ο κάθε γρίφος αφήνει σε κάθε του κόρη ένα στοιχείο για την καταγωγή τους. Η πρώτη που αποφασίζει να υπερβεί το συγκρατημένο χαρακτήρα της και να συμμετάσχει σε αυτό το πρωτόγνωρο κυνήγι θησαυρού, καταλήγοντας στη Βραζιλία, είναι η Μαία.

Εκεί, θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία…

Πριν από ογδόντα χρόνια, στην Μπελ Επόκ του Ρίο, το 1927, ο πατέρας της Ιζαμπέλα Μπονιφάτσιο φιλοδοξεί να καλοπαντρέψει την κόρη του για να μπει στους κόλπους της αριστοκρατίας. Στο μεταξύ, ο αρχιτέκτονας Έτορ ντα Σίλβα Κόστα έχει αναλάβει το έργο της ανέγερσης ενός αγάλματος, που θα ονομαστεί Χριστός Λυτρωτής. Πολύ σύντομα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να βρει τον κατάλληλο γλύπτη που μπορεί να υλοποιήσει το όραμά του.
Η Ιζαμπέλα –γεμάτη πάθος και λαχτάρα να γνωρίσει τον κόσμο– πείθει τον πατέρα της να την αφήσει, προτού παντρευτεί, να πάει μαζί με τον Έτορ ντα Σίλβα Κόστα και την οικογένειά του στην Ευρώπη. Εκεί, στο ατελιέ του γλύπτη Πολ Λαντοφσκί και στα συναρπαστικά καφέ του Μονπαρνάς που σφύζουν από ζωή, γνωρίζει έναν φιλόδοξο νεαρό γλύπτη, τον Λοράν Μπρουί. Εκεί, καταλαβαίνει αμέσως ότι η ζωή της δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Μέσα από την ιστορία της Μαίας, αναγνωρίζουμε χαρακτηριστικά του εαυτού μας;

               “Οι Κόρες Των Αστεριών” είναι η αρχή μίας καθηλωτικής ιστορίας αυτογνωσίας και ωρίμανσης. Μάλιστα, το γεγονός πως η καταγωγή της Μαίας ξεκινά να συνδέεται με το την ιστορική ανέγερση του αγάλματος του “Χριστού Λυτρωτή” στο Ρίο ωθεί τον αναγνώστη να ταξιδέψει στις σελίδες. Ακολουθεί την αναζήτηση της και τα γεγονότα που την οδήγησαν στη θαλπωρή του ΠαΣαλτ. Μέσα από το βιβλίο, καθώς οι απαντήσεις του γρίφου απαντώνται λίγο λίγο, παρακολουθούμε τη Μαία να αλλάζει… Και να ξεκινά να βλέπει τον κόσμο αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό από ένα άλλο πρίσμα. Κι είναι γνωστό πως για να πάμε παρακάτω, το βήμα αυτό είναι απαραίτητο.

               Η συγγραφέας Lucinda Riley, αν κι έφυγε νωρίς, μας χάρισε ένα συγκλονιστικό παζλ, ενώ το βιβλίο ολοκληρώνεται με ένα αινιγματικό cliff hanger. Με το πιο καίριο που (προσωπικά) θα με ταλαιπωρεί μέχρι την ολοκλήρωση της σειράς είναι: ποιος ήταν τελικά ο ΠαΣαλτ;

               “Οι Κόρες Των Αστεριών” κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Σοφίας Τάπα και σας προ(σ)καλώ να τις αναζητήσετε!

You may also like