Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Πρόσφατα παρακολούθησα μια ομιλία του James Altucher, στο Tedx San Diego, η οποία με έφερε μπροστά στον εξής προβληματισμό. Πόσες υψηλές προσδοκίες έχουμε καθημερινά από τον εαυτό μας. Τι μας πυροδοτεί να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο; Τι είναι αυτό που μας προκαλεί να κυνηγάμε συνεχώς μια διαδρομή, που έχει συνεχώς ανηφόρες και όλο και περισσότερες προσδοκίες. Γιατί διαλέγουμε να αυξάνουμε ενώ αντιθέτως, δίνουμε λιγότερη έμφαση στο να μειώνουμε; Η αξία της πραγματικής μείωσης των προσδοκιών. Μοιάζει σαν ένα ανάλαφρο πουπουλένιο μαξιλάρι που σε κάνει να βυθιστείς από μια κουραστική καθημερινότητα. Εάν, τείνετε να είστεσκληροί με τον εαυτό σας και βρίσκεστε συχνά αντιμέτωποι μαζί του για διάφορους λόγους, είτε επειδή δεν τρώτε σωστά είτε γιατί δεν ασκείστε αρκετά ή εργάζεστε αρκετά σκληρά στις σχέσεις σαςή στο (σπίτι) γραφείο, τότε ήρθε η στιγμή να κατεβάσετε τον πήχη των προσδοκιών σας. .

Και ας το παραδεχτούμε – οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σκληροί για τον εαυτό τους. Πώς μπορείτε όμως να έχετε μια πειραματική ημέρα που θα σας ανταμείψει με ένα διαφορετικό τρόπο; Η ημέρα «πείραμα» – κάτι από το οποίο πρέπει να μάθουμε σχεδόν όλοι μας. Δεν τίθεται θέμα καλού ή κακού… Aπλά παρατηρείστε προσεκτικά τι συμβαίνει. Αφήστε τις προσδοκίες σας λίγο πιο μακριά και δείτε τι χρειάζεστε πραγματικά στην καθημερινότητά σας.

Η συμβουλή μας

Μην περιμένετε από κανέναν να είναι ευγενικός μαζί σας ή να σας κάνει χάρη. Αντ ‘αυτού, να είστε ευγενικοί μαζί τους. Κάντε τους τη χάρη. Δώστε τους ιδέες. Βοηθήστε τους άλλους με μικρές ή μεγαλύτερες κινήσεις. Οτιδήποτε μπορείτε να διαχειριστείτε είναι υπέροχο. Αν κάποιο καλό σας επιστρέψει, εκπλαγείτε ευχάριστα, καθώς δεν το περιμένατε! Η πτώση των προσδοκιών είναι μία λαμπρή άσκηση του mindfulness- ένας λαμπρός τρόπος, για να ξεκινήσετε μια τέτοια πρακτική που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να καθησυχάσετε το ανήσυχο πνεύμα σας. Οι μη προσδοκίες σε οδηγούν σε νέους ορίζοντες, εκεί που δεν περίμενες ποτέ να βρεθείς.

Μην περιμένετε τίποτα. Μια νέα αρχή, όχι προσδοκιών, αλλά εξερευνήσεων.Αν δεν έχετε καθόλου προσδοκίες, είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα θα τις υπερβείτε!

Photo credits: unsplash.com/@zoltantasi

You may also like