Προταση για βιβλιο: The Pull Of The Stars

Όσο απολαυστικές κι αν είναι οι μέρες που όλο και μεγαλώνουν, προσκαλώντας μας να τις χαρούμε στο full… Ένα καλό βιβλίο είναι μία παρέα ευπρόσδεκτη κάθε εποχή. Άλλωστε έχετε δοκιμάσει να ταξιδέψετε με το βιβλίο σας στο καφέ της γειτονιάς σας ή (ακόμη καλύτερα) σε ένα πάρκο με τον ήλιο συντροφιά; Αξία ανεκτίμητη!Κι επειδή λατρεύω να μοιράζομαι τους νέους τίτλους που ανακαλύπτω μαζί σας, επανέρχομαι με ένα βιβλίο που πραγματικά το καταβρόχθισα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

               Δουβλίνο, 1918: Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος αφήνει ήδη τα σημάδια του στην κοινωνία… Ενώ κι η ισπανική γρίπη εδραιώνει το φόβο. Σε ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, η νοσοκόμα Julia Power κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να φροντίσει τις εγκυμονούσες που νοσηλεύονται στη μονάδα μαιευτικής με συμπτώματα της γρίπης. Αυτό σημαίνει πως καλείται να αντιμετωπίσει έναν αόρατο εχθρό για να σώσει γυναίκες και μωρά. Στην προσπάθειά της αυτή θα συνεισφέρουν η Birdie, μία νεαρή εθελόντρια αλλά και η γιατρός Kathleen Keen που, παρά τις ικανότητές της, διώκεται από την αστυνομία για τις ριζοσπαστικές της πεποιθήσεις. Μέσα σε τρεις μέρες η Julia κι οι δύο σύντροφοί της στον αγώνα που δίνουν θα έρθουν αντιμέτωπες με την αγωνία αλλά και την ελπίδα.

               Ξέρω, ένα βιβλίο που λαμβάνει χώρα την περίοδο της ισπανικής γρίπης κι εκδίδεται στη διάρκεια μίας νεότερης πανδημίας… Ίσως δεν είναι από τις πρώτες επιλογές κάποιου. Όμως στην προκειμένη περίπτωση η ιστορία της Julia, της Birdie και της Dr. Keen δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

               Εμπνεόμενη από πραγματικές περιστάσεις και πρόσωπα, η Emma Donoghue συνθέτει μία σκληρή μεν, αλλά συνάμα συγκινητική ιστορία. Ναι, ναι, θα διαπιστώσετε λεπτομέρειες στις σημειώσεις στο τέλος του βιβλίου . Οι γλαφυρές και κάπως ανατριχιαστικές περιγραφές του απαισιόδοξου θαλάμου μαιευτικής και η αγωνία της επόμενης ώρας (ούτε καν μέρας) έρχονται σε αντιπαράθεση με τον αγώνα που δίνουν οι τρεις γυναίκες. Κι αυτός ο αγώνας χαρακτηρίζεται από πείσμα και δίψα για μία καλύτερη ζωή… Όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και τις γυναίκες που φροντίζουν. Κι η δίψα για ζωή μπορεί να υπερβεί κάθε εμπόδιο που μπορεί να βρεθεί μπροστά μας κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε κάθε στιγμή.

                Αν και το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά, μπορείτε να το αναζητήσετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Θα καταλάβετε κι εσείς πως κάθε σελίδα θα αξίζει με το παραπάνω!

 Το βιβλίο δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει με ελληνική μεταγλώττιση, όμως αν αισθάνεστε άνετα με την αγγλική γλώσσα, μπορείτε να το αναζητήσετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Θα καταλάβετε κι εσείς πως κάθε σελίδα θα αξίζει με το παραπάνω!

Featured image: unsplash.com/ @jessbaileydesigns

You may also like