ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  Έχετε νιώσει ποτέ πως παρόλο ότι είστε σε μια ευτυχισμένη σχέση και έχετε μια χαρούμενη οικογένεια και υπέροχους φίλους, ωστόσο είναι αρκετές οι φορές που αισθάνεστε δυστυχισμένοι με κάποιο τρόπο; Ίσως έχετε την αίσθηση του κενού ή την αίσθηση ότι κάτι λείπει στη ζωή σας. Εάν δεν έχετε βαθύτερη εμπειρία ζωής πέρα ​​από τις κανονικές καθημερινές σας δραστηριότητες και αισθάνεστε μια αίσθηση δυσαρέσκειας, η πνευματική ευημερία μπορεί να είναι η απάντησή σας. Μπορεί αυτή η έλλειψη να σηματοδοτεί την έναρξη για αλλαγή και ολοκλήρωση κάποιο σημαντικού επαναπροσδιορισμού της εσωτερικής σας πυξίδας. Ίσως μερικές ασκήσεις να βοηθούσαν να δείτε την σχέση με την πνευματικότητα με διαφορετική όψη από ότι κάνατε παλιότερα. Ακόμη και μόνο το να διαβάζεις και να στοχάζεσαι μπορεί να δημιουργήσει μια χρήσιμη αλλαγή μέσα σας. Τι εννοούμε όμως με το όρο πνευματικότητα; Τέσσερις τρόποι για να έρθεις πιο κοντά σε εσένα.

Ορισμός

Πολλές φορές, η πνευματικότητα δεν σημαίνει το ίδιο για διαφορετικούς ανθρώπους. Κυρίως αφορά, τη σύνδεσή με τον εαυτό σας και τους άλλους. Την ανάπτυξη των δικών σας προσωπικών αξιών και την αναζήτηση νοήματος του σκοπού στη ζωή σας.Δεν είναι απαραίτητο να είσαι θρησκευόμενος για να βιώσεις την πνευματικότητα. Απλά πρέπει να είσαι ζωντανός και ανοιχτός σε κάτι πέρα ​​από την καθημερινή σου ρουτίνα. Για κάποιους, η πνευματικότητα συνδέεται άμεσα με τη θρησκεία, την προσευχή, τον διαλογισμό… Ενώ άλλοι βρίσκουν πνευματικότητα μέσω της τέχνης, της φύσης, της φιλανθρωπικής εργασίας ή ακόμα και μιας κοσμικής ζωής.

Οφέλη

Σίγουρα ένα από τα κύρια οφέλη που αποκτάς, είναι η μεγαλύτερη αίσθηση γαλήνης για το ποιος είσαι. Αν παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο είστε συνδεδεμένοι με το ευρύτερο σύνολο, νιώθετε πιο ασφαλείς σε αυτό που είστε.

Παράλληλα ένα δεύτερο κομμάτι που έρχεται στην επιφάνεια και αποκτά νόημα για τον εαυτό σας, είναι η ανθεκτικότηταπου έχεις σε κραδασμούς όπως η απώλειαμιας στενής σχέσης. Μπορείτε να αντιμετωπίσετεαυτή την απώλεια με διαφορετικό πρίσμα, με τρόπο που σας ενισχύει αντί να αφήνετε απλώς ένα οδυνηρό κενό. Αναλογιστείτε τις καλές στιγμές του παρελθόντος και εκτιμήσετε πραγματικά αυτό που έχετε ακόμα στο παρόν.

Ειδικότερα, οι βελτιωμένες σχέσεις είναι εκείνες που επηρεάζονται βαθύτερα. Αυτό προκύπτει διότι οι σχέσεις αφορούν τη σύνδεση και το ίδιο συμβαίνει με την πνευματικότητα.

Τέλος, η ικανότητα αποδοχής αναπόφευκτων δυσκολιών είναι ένα από τα βαθύτερα νοήματα της ζωής.Μπορείτε να δείτε πέρα ​​από τις άμεσες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Οι δυσκολίες σας έρχονται για να μάθετε και να αναζητήσετε πως να συνδεθείτε με τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.Να ανακαλύψετε τις ευχάριστες στιγμές ως μια ευκαιρία να είστε ευγνώμονες για την καλή σας τύχη.

Πηγή: Relaxation For Dummies,Shamash Alidina (Author)

Featured image: unsplash.com/@jannerboy62

You may also like