ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ : ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΑΣΑΖ ΠΟΔΙΩΝ

Αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να ασκηθείτε είτε γιατί έχετε αρκετή κούραση ή πίεση αυτή την περίοδο, τότε η ρεφλεξολογία μπορεί να σας βοηθήσει ως εναλλακτική λύση, για να αισθανθείτε λιγότερο στρες, πιο χαλαροί και πιο γεμάτοι ενέργεια. Φυσικά, τα οφέλη μπορεί να είναι βαθύτερα εάν ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης.

Ας δούμε τι είναι η Ρεφλεξολογία. Πολύ συχνά όταν είμαστε αρκετά κουρασμένοι, νιώθουμε αρκετή πίεση στα άκρα και το συνειδητοποιούμε καλύτερα όταν ξαπλώνουμε. Πρόκειται για έναν τύπο θεραπείας που χρησιμοποιείται ήπια πίεση σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος των ποδιών σας (και πιθανώς στα χέρια ή στα αυτιά σας επίσης) για να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Η θεωρία για την λειτουργία της στο σώμα είναι ότι, μειώνει το άγχος και έτσι βοηθά το σώμα σας να λειτουργεί ομαλά. Είναι επίσης γνωστή ως θεραπεία ζώνης.

Η φιλοσοφία

Ο τρόπος με τον οποίο η ρεφλεξολογία συνδέει τα σημεία στο εξωτερικό του σώματός σας με το εσωτερικό, μοιάζει λίγο με τον βελονισμό. Η διαφορά είναι πως η θεραπεία αυτής, δεν χρησιμοποιείται σε όλο το σώμα σας … Αλλά μόνο στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά σας. Και ενώ οι ρεφλεξολόγοι χρησιμοποιούν τα χέρια τους, δεν είναι μια μορφή μασάζ. Η ρεφλεξολογία είναι συμπληρωματική των ιατρικών θεραπειών. Μια άλλη θεωρία προτείνει ότι, η ρεφλεξολογία βοηθά στην αντιστάθμιση του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός σας καταγράφει τον πόνο.

Οφέλη Ρεφλεξολογίας

Αυτό που μπορείτε να περιμένετε από μόλις 5 λεπτά,μιας συνεδρίας ρεφλεξολογίαςστα χέρια σας – κάθε φορά που έχετε άγχος… Είναι σίγουρα η διέγερση του νευρικού συστήματος. Με το ήπιο πάτημα και πιέσεων, πραγματοποιείται χαλάρωση του σώματος σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα στην αναπνοή ή τη ροή του αίματος. Κάποια στιγμή, μπορεί να νιώσετε τόσο χαλαροί ώστε να αποκοιμηθείτε… Ή να αισθανθείτε ευεξία, καθώς η ενέργεια κινείται στο σώμα σας. Επίσης θα μπορούσατε να έχετε μια πλήρη αίσθηση ηρεμίας. Κάτι που μπορεί να σας κάνει λιγότερο διατεθειμένους να αντιλαμβάνεστε τον πόνο, με έντονο τρόπο.

Μπορεί να κάνετε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας μόνο περιστασιακά, ως τακτικό “συντονισμό” ή κάθε εβδομάδα για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα… Εάν τη χρησιμοποιείτε για να βοηθήσετε σε μια πάθηση. Οι συνεδρίες διαρκούν συνήθως 30 ή 60 λεπτά.

Photo credits: pexels.com/@stephanie-allen

You may also like