Ribollita: Η ιταλική φασολάδα

ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους (ή πολτοποιημένες)
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
1 κονσέρβα φασόλια, στραγγισμένα
6 φλιτζάνια ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών
παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες (προαιρετικό, αλλά προσθέτει πολλή γεύση).
1 χούφτα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τυρί παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι σπασμένα μακαρόνια

IMG_17061ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (περίπου 5 λεπτά).
Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατεύετε. Προσθέστε το σπανάκι, τα φασόλια, τα βότανα και τις φλούδες παρμεζάνας. Αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Προσθέστε τα σπασμένα μακαρόνια, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

Το σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: εδώ

You may also like