Rigatoni με pancetta & gorgonzola

ΥΛΙΚΑ: (για 2 άτομα)
350gr ριγκατόνι
3 φέτες μπέικον σε ρολό (πάχους 1cm η κάθε μια)
150 gr γκοργκοτζόλα
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
80 ml κρέμα γάλακτος
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
1 πρέζα μαϊντανό ψιλοκομμένο
70 ml ζωμός λαχανικών

rigatoni-pancetta-goorgonzolaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε το μπέικον το οποίο έχουμε κόψει σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και το σκόρδο και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την γκοργκοτζόλα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Για εξτρα δυνατή γεύση, τρίψτε λίγη παρμεζάνα….και σερβίρετε!
Καλή όρεξη!

You may also like