«Salonica, Salonica»: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Θεσσαλονί..

Φίλες και φίλοι του The K-Magazine, καλή χρονιά και πάλι!

Οι γιορτές τελείωσαν, αρχίσαμε πάλι να επανερχόμαστε στους ρυθμούς μας – ομολογώ εγώ αδημονούσα γι’ αυτό! Το ίδιο ισχύει και για την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η οποία αρχίζει και γεμίζει. Αγνοήστε λοιπόν, τη… λονδρέζικη ατμόσφαιρα κι αφεθείτε στους ρυθμούς της συμπρωτεύουσας!

Η Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να παίρνει σοβαρά το ρόλο της ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014. Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ USB (United Society of Balcans) διοργανώνεται το Thess Press, ένα πενθήμερο σχέδιο κατάρτισης ώστε οι νέοι να εγκλιματιστούν με τα Νέα Μέσα για τη συγγραφή blogs, αλλά και με τη χρήση των social media. Το project ξεκίνησε μόλις χθες, 10 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 14 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη USB (Αλαμάνας , Άγιος Παύλος) τηλεφωνώντας στο 2310-215629 ή στέλνοντας email στο [email protected] .

02+Με+μου..Η ιστορία των… ήχων της Θεσσαλονίκης είναι ο κεντρικός άξονας της μουσικοθεατρικής παράστασης του ΚΘΒΕ «Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές!» του Λάμπρου Λιάβα και σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 19 Δεκεμβρίου στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21). Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πληθώρα των διαφορετικών μεταξύ τους πολιτισμικών στοιχείων κι η μουσική της πορεία δε θα μπορούσε να παραληφθεί. Γι’ αυτό κι ο Λάμπρος Λιάβας δημιούργησε ένα μουσικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη που ξεκινάει από το 1912 και φτάνει ως το σήμερα, με τη συμμετοχή ενός μεγάλου θιάσου, όπου συναντούμε τα ονόματα των: Ζωζώ Σαπουντζάκη, Άκη Σακελλαρίου, Σοφία Καλεμκερίδου, Κλειούς – Δανάης Οθωναίου και πολλών ακόμη, αλλά και τη ρεμπέτισσα Μαριώ στο τραγούδι. Για πληροφορίες εισιτηρίων αλλά και κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2315-200200.

03 Blues WireBlues’ Saturday night; Όχι, δε θέλω η ψυχολογική διάθεσή σας να είναι blue, για τη μουσική σας διάθεση μιλάω. Αν είστε λάτρεις της Blues, τότε μαζέψτε την παρέα σας και κατευθυνθείτε στο Καφωδείο Ελληνικό (Ιουστινιανού 3, 2310-237016). Εκεί θα είναι οι Blues Wire, το συγκρότημα που εδώ κι είκοσι χρόνια αφήνει το δικό του στίγμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η μουσική τους διαδρομή περιέχει σημαντικές στάσεις, όπως συνεργασίες με τον Albert King και τον John Mayall και συμμετοχή σ’ ευρωπαϊκά φεστιβάλ της Γαλλίας, της Αυστρίας κι άλλων χωρών. Περαιτέρω λόγια είναι περιττά, θα πλατείαζα χωρίς λόγο!

04+Ένα+μυ..Τι έχουμε πει πως σημαίνει η Κυριακή; Ποιοτικός χρόνος με τα παιδάκια μας και ξεγνοιασιά! Ακόμη καλύτερα όταν αυτός ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά γίνεται και διδακτικός. Γι’ αυτό και το θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2, 2310-262051) φιλοξενεί κάθε Κυριακή στις 3 το μεσημέρι την παράσταση «Ένα μυστικό… που το ξέρουν ΟΛΟΙ!». Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σ’ ένα δεκάχρονο κορίτσι που ζει σ’ ένα μικρό ελληνικό νησί κι ένα χταποδάκι που θέλει να ζήσει μια περιπέτεια; Και τι ρόλο παίζει ο παππούς με τις ιστορίες του; Το παιδικό έργο της Πόπης Φιλιππίδου σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλιππίδη είναι μία μοναδική παράσταση με πανέμορφα κοστούμια, επιβλητική μουσική και με τα σύγχρονα ψηφιακά εφέ να γίνονται πρωτοποριακό κομμάτι της παράστασης. Μέσα από τις ιστορίες περιγράφονται κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τόσο τα παιδιά όσο και τις οικογένειές τους, όπως η ενδοσχολική βία κι ο ρατσισμός και παράλληλα μεταδίδονται στα παιδιά η σημασία της οικογένειας και της φιλίας.

05+ΟΞΥΓΟΝ..Τέλος, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, 2310260085) τα παιδιά θα γνωρίσουν τις «Σταχτοπούτες του κόσμου» μέσα από την αφήγηση της Ανθής Θάνου. Τι διαφορετικό έχουν; Δε χάνουν όλες ένα κρυστάλλινο γοβάκι. Άλλη χάνει ένα μαντηλάκι, άλλη ένα σκουλαρίκι. Οι «Σταχτοπούτες» ταξιδεύουν από τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα για να μας διηγηθεί κάθε μια τη δική της ιστορία. Εσείς δεν έχετε παρά να βρίσκετε στο ΟΞΥΓΟΝΟ στις 6 το απόγευμα της Κυριακής με τα παιδάκια σας. Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε κράτηση μ’ ένα e-mail στο [email protected] .

Σας εύχομαι ένα υπέροχο σαββατοκύριακο… κι ας θυμίζει και λίγο Λονδίνο, όπως είπα!

You may also like