«Salonica, Salonica»: Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

Δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη… Κατάλαβε κανείς πότε φτάσαμε σχεδόν στα μισά του μήνα; Εγώ πάντως σίγουρα όχι. Ομολογώ πως ήταν μία τόσο έντονη εβδομάδα που πραγματικά τα έχασα. Αν κι εσείς φίλοι, είτε είστε κάτοικοι Θεσσαλονίκης, είτε μας επισκεφθήκατε για μία μικρή απόδραση, είχατε μία γεμάτη εβδομάδα, η πόλη μου σας έχει πλούσιο πρόγραμμα για να χαλαρώσετε και να συνδυάσετε με κάποια δραστηριότητα τις εξόδους σας!

01 79η ΔΕΘΤο «κακό» με τη ΔΕΘ είναι πως τα τελευταία χρόνια τα δύο σαββατοκύριακα που διαρκεί η Έκθεση κάνουν το κέντρο δύσκολα προσιτό – αν όχι απρόσιτο. Αν παρ’ όλα αυτά επιθυμείτε να κάνετε μία βόλτα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, τότε μία σειρά events για ανάδειξη της street culture είναι ό,τι πρέπει. Σύνθημα της φετινής Έκθεσης είναι «Το Παιχνίδι Συνεχίζεται» και γι’ αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε αθλητές skateboarding και BMX, ομάδες Capoeira, street theatre και χορευτές break dance, καθώς και την «κορύφωση» που θα γίνει σήμερα, με τον πρώτο ελληνικό αγώνα longboard. Αν λοιπόν είστε εξοικειωμένοι με την «κουλτούρα του δρόμου», τότε μάλλον πρέπει να κατευθυνθείτε προς τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης κατά τις 5.30 το απόγευμα!

02 Έκθεση ΕνδυματολογίαςΤο παρακάτω event είναι μάλλον γυναικεία υπόθεση! Μόλις την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν έκθεση στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93, 2310-278587). Έμπνευση των δημιουργιών των φοιτητών είναι η Ελληνική Μυθολογία και νομίζω πως μία επίσκεψη στην έκθεση αυτή θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των νέων σχεδιαστών, αλλά και θα απολαύσετε μία φρέσκια ματιά στο ενδυματολογικό design. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου κι οι μέρες λειτουργίας είναι Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 10 πμ έως 6 μμ.

03 ΠέρσεςΑπόψε είναι η τελευταία μέρα που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους οι «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη. Από το δελτίο τύπου της παράστασης:

«Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου είναι η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα, καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. Ενώ πρόκειται για έναν έμμεσο ύμνο του ελληνικού πνεύματος που συνέτριψε τους Ασιάτες, το θέμα είναι ιδωμένο με μοναδικό τρόπο από την πλευρά των ηττημένων. Σε ολόκληρη την τραγωδία δεν ακούγεται ούτε ένα ελληνικό όνομα…»
Αν τυχόν χάσατε τις παραστάσεις του Ιουλίου, απόψε είναι η ευκαιρία να την παρακολουθήσετε, μια που ολοκληρώνεται κι ο κύκλος της περιοδείας. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κολοβός.
Σας εύχομαι ένα υπέροχο σαββατοκύριακο. Χαλαρώστε, απολαύστε τη συμπρωτεύουσα και μην ξεχνάτε… να ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ!

You may also like