«Salonica, Salonica»: Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

5Σαββατοκύριακο μετά τον Άγιο Βαλεντίνο έφτασε, με λιακάδα που είναι ό,τι πρέπει για τσάρκα στους δρόμους της συμπρωτεύουσας! Όσοι λοιπόν τελειώσατε με τα χθεσινά «σοροπιάσματα» (mwihihihi!), κρατήστε σημειώσεις για να διαλέξετε ανάμεσα στις επιλογές που σας δίνει η Θεσσαλονίκη!
Αυτό το Σάββατο, αλλά και το επόμενο, 22 Φεβρουαρίου, το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos (11ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών) σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια για τους μικρούς καρναβαλιστές. Ας μείνουμε όμως στη σημερινή μέρα. Στο πρώτο εργαστήρι, από τις 12 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες που θυμίζουν ζώα! Γι’ αυτό, άλλωστε και για μουσική υπόκρουση θα υπάρχει το «Καρναβάλι των Ζώων» του Saint Saens.

Μεταμορφώστε τα μικρά σας κι ας αρχίσει η γιορτή!

02+Νυκτόβ..Χθες ξεκίνησε στο θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42, 2310-869869) το θεατρικό φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για τρίτη χρονιά. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ η σκηνή θα παραχωρηθεί σε δέκα θεατρικές ομάδες της πόλης με σκοπό την ενίσχυσή τους. Την… κορδέλα του Φεστιβάλ κόβει η ομάδα Eclipses Group Theater με το έργο «Νυκτόβια Ζώα» του Χουάν Μαγιόργκα. Η ζωή δύο ζευγαριών θ’ αλλάξει άρδην όταν στη Χώρα Δίχως Όνομα θα θεσπιστεί ο νόμος περί μετανάστευσης. Η αλλαγή της συμπεριφοράς των τεσσάρων αυτών ανθρώπων είναι κι ο άξονας του έργου, σε μία κοινωνία ουσιαστικά αφιλόξενη, με αποτέλεσμα να θυμίζουν άγρια ζώα. Μπορείτε να προμηθευθείτε τα εισιτήρια της παράστασης στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους ή αλλιώς στα ταμεία του θεάτρου Άνετον.

Ας βγούμε λίγο έξω από την πόλη. Όχι πολύ, μόνο μέχρι την Περαία, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ (Παραλία Περαίας, 23920-76006). Προκειμένου ο Δήμος Θερμαϊκού να στηρίξει νεαρούς μουσικούς, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. (Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού) σε συνεργασία με το μουσικό οίκο ΗΧΟΡΑΜΑ διοργανώνει ένα διήμερο event μετά μουσικής. Δεκατρία μουσικά σχήματα από το Μεσημέρι, την Περαία, τους Νέους Επιβάτες και τη Μηχανιώνα θα βρίσκονται επί σκηνής το Σάββατο αλλά και την Κυριακή από τις 7 μ.μ. με ένα ευρύ φάσμα μουσικής, από το έντεχνο ελληνικό ως το ροκ και το hip hop. Η είσοδος κοστίζει μόλις 5€ και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη του θεάτρου ΚΑΠΠΑ.

04+Όλοι+μ..Να ξημερώνει Κυριακή και να λέτε στα παιδάκια σας «πάμε να δούμε ένα παραμύθι να ζωντανεύει»… Μη μου πείτε πως δε θα ενθουσιαστούν! Την Κυριακή, λοιπόν, στο Χώρο Τέχνης SourLiBoom (Κ. Κρυστάλλη 4, 2314-011584 & 6944-988067) θα παρουσιαστεί το παραμύθι «Όλοι Μαζί» της Αναστασίας Αστερίου, ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Γαντοκούκλες κι ειδικές κατασκευές πλαισιώνουν την παράσταση της ομάδας κουκλοθεάτρου ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ και της ομάδας SourLiBoom με σκοπό τα παιδιά να ανακαλύψουν τρόπους ώστε να έρθουν πιο κοντά σε συμμαθητές τους που μπορεί να είναι λίγο πιο διαφορετικοί από εκείνα. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως οκτώ ετών και ξεκινά στις 12 μ.μ.

 

05+Στρατή..Αυτή τη φορά λέω να κάνω μια διαφορετική πρόταση για να πούμε «αντίο» στο σαββατοκύριακό μας. Βάλτε μουσική στη βραδιά σας και οδεύστε προς Barbarella (Βασιλέως Ηρακλείου 43, 2310-276266) μεριά! Εκεί ξεκινάνε τις εμφανίσεις τους ο Μύρωνας Στρατής κι ο Ησαΐας Ματιάμπα κι υπόσχονται να σας ξεσηκώσουν… στην κυριολεξία! Μαζέψτε την παρέα και γεμίστε τις μπαταρίες σας για τη βδομάδα που ξεκινά με μουσική και κέφι!

Σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο, ό,τι κι αν κάνετε! Εξάλλου, όταν είστε με καλή παρέα, τα πάντα είναι σούπερ στη Θεσσαλονίκη!

http://www.youtube.com/watch?v=vPXVpSpRSeQ

You may also like