«Salonica, Salonica»: Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Απριλίου

Αν είναι κάτι για το οποίο εγώ τουλάχιστον αγαπώ τον Απρίλη είναι το γεγονός πως μυρίζει άνοιξη. Δε λέω, θεωρητικά, ο Μάρτης δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά δε μας έκανε και πολλά χατίρια όσον αφορά τις λιακάδες! Ευκαιρία, λοιπόν, για να δούμε… τι θα δούμε στη συμπρωτεύουσα!
01+Αριθμό..Το θεατρικό Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» συνεχίζεται στο θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42, 2310-869869) κι αυτό το Σάββατο φιλοξενείται η θεατρική ομάδα kontakt^ensemble και ο «Αριθμός 72». Πρόκειται για την ιστορία του βασιλιά Γκράσο, του πιο παχύσαρκου υπέρβαρου ανθρώπου που διοικούσε το βασίλειο της Γκραβιτά. Η Γκραβιτά είναι ένα βασίλειο όπου όλοι του οι υπήκοοι πρέπει να είναι υπέρβαροι. Μάλιστα αν κάποιος ήταν λιπόσαρκος, θεωρείτο «μίασμα». Μέχρι τη στιγμή που ο βασιλιάς θα ξεκινήσει να χάνει απότομα κιλά και θα θεσπίσει νέους νόμους, ακόμα πιο σκληρούς, προκειμένου να αδυνατίσουν κι οι υπήκοοι της Γκραβιτά. Μέχρι τη στιγμή που έρθει ένας σοφός γέρος κι όλοι ελπίζουν πως θα φέρει μία κάποια ισορροπία στο βασίλειο. Μία αλληγορική παράσταση για την παράνοια της εξουσίας από μία θεατρική ομάδα της πόλης που νομίζω δεν πρέπει να αγνοηθεί.
02 Alfred HitchcockΣτη Θεσσαλονίκη αγαπάμε τον κινηματογράφο. Επομένως θα ήταν αμαρτία να μην αναφέρω πως από την Πέμπτη έως και την Κυριακή η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τον «άρχοντα» του σασπένς, Alfred Hitchcock! Τέσσερις ταινίες – σταθμός του μεγάλου σκηνοθέτη θα παρουσιαστούν στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου, Αποθήκη Α’ , Λιμάνι) και οι προβολές για αυτό το σαββατοκύριακο έχουν ως εξής:
Σάββατο 5 Απριλίου
19:00 Σιωπηλός Μάρτυς (1954)
21:30 Δεσμώτης του Ιλίγγου (1957)
Κυριακή 6 Απριλίου
19:00 Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων (1959)
21:30 Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά (1956)

Διαλέξτε και απλά… απολαύστε!

03+Μελίνα..Επίσης η Θεσσαλονίκη αγαπά πολύ τη Μελίνα Ασλανίδου! Γι’ αυτό κι η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα είναι στη συμπρωτεύουσα απόψε αλλά και το ερχόμενο Σάββατο (12 Απριλίου) στο Black is… A!ive (26ης Οκτωβρίου 58, 2310-522940) για να μας ταξιδέψει μουσικά με τραγούδια δικά της, αλλά και με κομμάτια της ελληνικής σκηνής – κι όχι μόνο!

04+Κουκλο..Κυριακή φτάνει, οπότε… ξέρετε εσείς, μαμάδες και μπαμπάδες! Μία πρώτη ιδέα είναι να συνδυάσετε την κυριακάτικη βόλτα σας με κουκλοθέατρο στη ΧΑΝΘ (Νικολάου Γερμανού 1, 2310-241007). Αυτό το μήνα η Χριστίνα κι η Λίτσα Μπήτιου μας παρουσιάζουν το «Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ιστορία του μικρού ασχημόπαπου που γίνεται στο τέλος κύκνος παρουσιάζεται από μία άλλη οπτική των δύο κουκλοπαικτριών, καθώς εκείνες σκέφτηκαν να προσθέσουν και το στοιχείο της φιλίας. Δώδεκα το μεσημέρι, λοιπόν… πρώτα ΧΑΝΘ και μετά κούνιες και τραμπάλα!

Τέλος, αν θέλετε να περάσετε δημιουργικές στιγμές με τα παιδάκια σας, οι Κυριακές για Παιδιά στο “Άνετον” συνεχίζονται. Το εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους για παιδιά ηλικίας δέκα έως δεκατριών ετών της προηγούμενης Κυριακής συνεχίζεται, ενώ τα παιδάκια ηλικίας τεσσάρων έως επτά ετών θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού. Αν επιλέξετε εργαστήριο αντί για κουκλοθέατρο… 11:30 το πρωί της Κυριακής στο θέατρο Άνετον και μετά… κούνιες και τραμπάλα! Άντε, ίσως και τσουλήθρα!

Σας εύχομαι ένα πανέμορφο ηλιόλουστο σαββατοκύριακο! Γιατί, ακόμη κι αν έχει συννεφιά… η καλύτερη λιακάδα είναι αυτή του χαμόγελου των ανθρώπων που απολαμβάνουν με αγαπημένα πρόσωπα τη χαλάρωση του σαββατοκύριακου!

You may also like