Shrikhand : Επιδόρπιο από την Ινδία

ΥΛΙΚΑ: (Μερίδες 2)
4 – 5 ίνες σαφράν
3 κάψουλες καρδάμωμου (κακουλέ)
280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. ζάχαρη
λίγα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Διαδικασία Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160° C για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Μουλιάζουμε το σαφράν σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό. Σχίζουμε με ένα μαχαιράκι τις κάψουλες του καρδάμωμου και βγάζουμε τους σπόρους τους. Τους χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το καρδάμωμο και το νερό με το σαφράν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 βαθιά πιάτα σούπας και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν (περίπου 1 ώρα). Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr

You may also like