ΣΜΙΛΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΓΑΜΠΕΣ ΣΑΣ

Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής πόσο εστιάζετε στην εκγύμναση των γαμπών; Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν κυρίως στους τετρακέφαλους και τους μηριαίους μύες τους, συχνά παραμελώντας τους μύες της γάμπας. Ωστόσο, οι καλά ανεπτυγμένες γάμπες όχι μόνο ενισχύουν την αισθητική γοητεία των ποδιών μας, αλλά παίζουν επίσης καίριο ρόλο στη συνολική δύναμη και σταθερότητα του κάτω μέρους του σώματος. Οι στοχευμένες ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να έχετε ευλυγισία του αστραγάλου, να βελτιώσουν τον συντονισμό και την ευκινησία ή σε ένα ισορροπημένο πέλμα γενικότερα.

Standing Calf Raises

Οι όρθιες ανυψώσεις γάμπας είναι μια κλασική άσκηση που στοχεύει αποτελεσματικά τον μεγαλύτερο μυ στην περιοχή της γάμπας. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των γοφών σε μια επίπεδη επιφάνεια. Στη συνέχεια, σηκώστε τις φτέρνες σας από το έδαφος όσο πιο ψηλά γίνεται, πιέζοντας τις γάμπες σας στην κορυφή της κίνησης. Χαμηλώστε τις φτέρνες σας προς τα κάτω και επαναλάβετε για τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων.

Seated Calf

Οι ανασηκώσεις στοχεύουν τον πέλμα μυ, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το γαστροκνήμιο. Αυτή η άσκηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την οικοδόμηση στο κάτω μέρος των γαμπών. Για να εκτελέσετε αυτές σε καθιστή θέση, καθίστε σε ένα μηχάνημα ανύψωσης γάμπας ή πάγκο, με τα πόδια σας επίπεδα στην πλατφόρμα και τα γόνατά σας λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Τοποθετήστε ένα βάρος στους μηρούς σας για αντίσταση και, στη συνέχεια, σηκώστε τις φτέρνες σας όσο πιο ψηλά. Χαμηλώστε τις φτέρνες σας προς τα κάτω και επαναλάβετε.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι γνωστό ως μια καρδιαγγειακή άσκηση κατάλληλη για τους μύες της γάμπας ενώ, παράλληλα παρέχει μια προπόνηση για όλο το σώμα. Με την επαναλαμβανόμενη κίνηση θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αρκεί να περάστε το σχοινί πάνω από το κεφάλι σας και να πηδήξετε από πάνω του και με τα δύο πόδια, προσέξτε μόνο να προσγειωθείτε ελαφρά ώστε να μην καταπονείτε την μέση σας.

Αρχίστε να κάνετε άλματα και ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Τολμήστε!

Photo credits: pexels.com/@anastasia-shuraeva/@koolshooters/@maksgelatin/

Πηγή: webmd.com

Featured image: pexels.com/@maksgelatin

You may also like