ΥΛΙΚΑ: (για 4-6 άτομα)
 1 φλιτζάνι ζάχαρη
 2 φλιτζάνια νερό
 1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
 250 γραμμάρια μπανάνες
 χυμό από ένα λεμόνι
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Λιώστε σε πουρέ τις μπανάνες με τον χυμό λεμόνι. Ετοιμάζετε μέτριο σιρόπι , βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει .
 Προσθέτετε στον πουρέ μπανάνας το σιρόπι .Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Διαφορετικά σε μεταλλικό σκεύος και στην κατάψυξη ανακατεύοντας 4 φορές ανά 45 λεπτά.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει , προσθέτετε τη μαρέγκα και το αφήνετε σε παγωτομηχανή η σε μεταλλικό σκεύος μέχρι να πήξει εντελώς .
 Σερβίρετε το σορμπέ μπανάνας σε ποτήρια κ το γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και κερασάκια γκλασέ.
Πηγή: sidagi.gr
