Spaghetti με μύδια & αχιβάδες

ΥΛΙΚΑ:
1000 γρ. αχιβάδες
800 γρ. Μύδια μικρά
400 γρ. σπαγγέτι
850 ml χυμό ντομάτας
15 κ.γ. mild sweet chili sauce
4 κ.σ. σάλτσα oyster
1 κ.σ. κορν φλάουρ
30 ml φρέσκο χυμό λάιμ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
3ff2a64fd14a6a6d971315fb7b8085ec_LΜουλιάζουμε τις αχιβάδες για 2 ώρες σε παγωμένο νερό. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό κατά την διάρκεια του μουλιάσματος.

Καθαρίζουμε τα μύδια και ξύνουμε το κέλυφός τους.Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μόλις είναι al dente τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε τον χυμό τομάτας, την σάλτσα τσίλι και την σάλτσα όυστερ και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, τα μύδια, το κορν φλαουρ που το έχουμε διαλύσει στο χυμό λάιμ και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Μόλις δέσει η σάλτσα, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες και τα μύδια.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like