Spaghetti από κολοκυθάκια με γαρίδες, ντοματίνια & λεμόνι

ΥΛΙΚΑ: (για ένα άτομα)

1 1/2 κ.γλ.ελαιόλαδο
μία πρέζα τριμμένη κόκκινη πιπεριά
150 γραμμ. αποφλοιωμένες γαρίδες και καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο σε μέγεθος κολοκυθάκι, κομμένο όπως τα spaghetti
μία πρέζα αλάτι και ​​μαύρο πιπέρι
χυμός από 1/4 λεμονιού
1/4 φλ. από ντοματίνια (cerises)

Zoodles with Spicy ShrimpΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι -σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία- το λάδι. Ρίχνετε την τριμμένη κόκκινη πιπεριά, προσθέτετε τις γαρίδες και αργά το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το μισό σκόρδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι οι γαρίδες να σκληρύνουν λίγο και να μην είναι διαφανείς. Τις βγάζετε και τις αφήνετε στο πιάτο στο πλάι.

Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι και το σκόρδο στο τηγάνι, μαγειρέψτε 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, προσθέστε τα spaghetti από τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και τις ντομάτες στο τηγάνι και στύψτε το λεμόνι . Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like