Strawberry Ombre Cake

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν ότι θέλω να φτιάξω μια ombre τούρτα και έτσι πριν από λίγες μέρες τόλμησα την πιο ανοιξιάτικη εκδοχή της, σε ροζ χρώμα με φράουλες! Μόλις είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα ότι είχα φτιάξει την πιο “ιδανική”τούρτα για ανοιξιάτικο γάμο και έστειλα κατ’ ευθείαν μήνυμα στη Μυρτώ Κάζη που έχει το πιο ονειρικό portal για γάμους, το yes-i-do.gr. Πραγματικά αν σκέφτεσαι να ετοιμάσεις μόνη την τούρτα του γάμου σου, αυτή η συνταγή θα σε εντυπωσιάσει με το πόσο απλή και εύκολη είναι!
Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 10 αυγά

Υλικά για το σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 50 γρ. λικέρ φράουλα

 

Υλικά για την κρέμα

  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 9 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το στήσιμο της τούρτας

  • Φρέσκες φράουλες
  • 8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

strawberry-cake-cream-cheese-ombre-wedding-cake-spring-recipe-sponge-cake

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι
  • Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκια διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή τσέρκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 20΄.

Εκτέλεση για το σιρόπι

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό  για 2΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Εκτέλεση για την κρέμα

  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενοποιημένη κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροζ χρώμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 6 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού μέχρι να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

Συναρμολόγηση

  • Τοποθετούμε στη βάση το πρώτο  παντεσπάνι.
  • Το ραντίζουμε  με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού.
  • Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλαδή το βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού.
  • Τέλος βάζουμε το 3ο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
  • Για να πετύχουμε το εφέ του όμπρε, καλύπτουμε περιμετρικά το πρώτο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει κόκκινη.
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε το δεύτερο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει ροζ και τέλος το τρίτο παντεπάνι με λευκή κρέμα τυριού.
  • Με μια μαρίζ δίνουμε λείο σχήμα στην κρέμα χωρίς να μας πειράζει πως  θα ανακατευούν τα χρώματα!
  • Η τεχνική του ομπρε μοιάζει σε αυτό το σημείο με αφηρημένη τέχνη.
  • Τέλος καλύπτουμε το πάνω μέρος με την υπόλοιπη λευκή κρέμα τυριού και διακοσμούμε με φράουλες.

Πηγή: Cool Artisan

You may also like