Sunday movie night: Frozen II

Βράδυ Κυριακής άκρως χειμωνιάτικο και πλησιάζει η περίοδος που θέλουμε να νιώσουμε ξανά παιδιά. Οι συνθήκες είναι οπωσδήποτε διαφορετικές με περασμένες χρονιές… Όμως η μαγεία των παιδιών είναι η ελπίδα που αντανακλούν. Ας μοιραστούμε αυτήν την αγνή του ιδιότητα με μία ταινία κατάλληλη με σκοπό… “Στο άγνωστο να’ ρθώ!”!

            Τρία χρόνια μετά την περιπέτειά τους, η Elsa κι η Anna ζουν αρμονικά στο παλάτι της Arendelle κι ετοιμάζονται για την υποδοχή του φθινοπώρου. Μαζί τους φυσικά ο Kristoff, ο Olaf κι ο Sven! Η Elsa, όμως, αν και πλέον σε ειρήνη με τις μαγικές της ιδιότητες, βασανίζεται από μία φωνή που μοιάζει να την καλεί. Άθελά της θα ξυπνήσει τα στοιχεία της φύσης αναγκάζοντας του κατοίκους της Arendelle να απομακρυνθούν από το βασίλειο. Η λύση βρίσκεται στο Μαγεμένο Δάσος όπου κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να μπει… Μέχρι τώρα, δηλαδή. Έτσι ξεκινάει μία περιπέτεια για τις δύο αδερφές και τους φίλους τους. Ίσως να ανακαλύψουν την αλήθεια που, πιθανώς, θα εξηγεί και το λόγο που η Elsa γεννήθηκε με τις δυνάμεις της.

            Η ταινία “Frozen II” είναι το sequel της ταινίας της Disney “Frozen”. Αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους το 2013 και που ακόμη και σήμερα είναι από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές της εταιρείας.

Antigone’s Thoughts

            Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά τα sequels, η αποδοχή που έχουν συνήθως δεν είναι τόσο ζεστή. Και μάλιστα η Disney, όσο κι αν την αγαπώ για όσα μας έχει προσφέρει, έχει κι εκείνη μερικές “μέτριες” στιγμές . Εντούτοις δεν ισχύει το ίδιο για το “Frozen II”. Η πρώτη ταινία μας προσέφερε μία παιδική περιπέτεια με χιούμορ και με συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν. Έτσι και η νέα περιπέτεια της Elsa και της Anna είναι εξίσου μαγική. Κι αυτή τη φορά… τίποτα δεν είναι όπως το φανταζόμαστε όταν ξεκινάει η ταινία.

Η ιστορία αποτελείται από συναρπαστικά sub-plots τα οποία λειτουργούν σαν κομμάτια του μυστηριώδους παζλ της ιστορίας της Arendelle και βέβαια έχει και τα ανάλογα twists! Το πιο βασικό, όμως, είναι πως και αυτή τη φορά η ιστορία αφορά δύο νεαρά κορίτσια που μαζί μπορούν να πετύχουν τα πάντα – και μάλιστα χωρίς να περιμένουν τον Prince Charming να τις σώσει (ε, είχε “παλιώσει” αυτή η συνταγή πια!). Αποτέλεσμα μία ιστορία δύναμης και αυτογνωσίας κι όλα αυτά με τους animation artists να έχουν κάνει πάλι το θαύμα τους δημιουργώντας σαγηνευτικά φθινοπωρινά τοπία, ενώ ο Christopher Beck που αναλαμβάνει το soundtrack μας κάνει να σιγοτραγουδάμε από τους πρώτους κιόλας στίχους.

          

            Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Γιατί κάπως έτσι ωθούμαστε κι εμείς, μικροί και μεγάλοι να κοιτάξουμε το πεπρωμένο μας και παρά το πέπλο μυστηρίου που το καλύπτει να του “Show Yourself”!

Με τις φωνές των: Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Jonathan Groff (Kristoff), Josh Gad (Olaf), Evan Rachel Wood (Iduna), Alfred Molina (Agnarr) κ.α.

            Στην ελληνικά ακούμε τις φωνές των: Σία Κοσκινά (Elsa), Βάσια Ζαχαροπούλου (Anna), Φοίβος Ριμένας (Kristoff), Πάνος Μουζουράκης (Olaf), Τάμτα (Iduna) κ.α.

            Photo credits: IMDb

You may also like