Sunday movie night: Love And Other Drugs

Αυτό το βράδυ Κυριακής δεν είμαστε λίγοι που θα θέλαμε να το περάσουμε διαφορετικά με το σύντροφό μας …Με ένα ρομαντικό ραντεβού για φαγητό σε ένα αναλόγως διακοσμημένο για την περίσταση εστιατόριο, για παράδειγμα. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά όχι μόνο εξαιτίας του lockdown… Αλλά και με ένα χιονιά που εκ των πραγμάτων εμπνέει απλά να κουρνιάσουμε στην αγκαλιά του. Δεν είναι κακό, φυσικά! Απόψε, λοιπόν, ας δώσουμε στην ημέρα την ατμόσφαιρα που δικαιούται με μία τρυφερή ρομαντική ταινία.

               The story:

            To 1996, ο Jamie (Jake Gyllenghaal) έχει μόλις φύγει από την δουλειά του ως πωλητής ηλεκτρονικών συσκευών. Αλλάζει επαγγελματική ρότα ως ιατρικός επισκέπτης για τη Pfizer. Μετά την εκπαίδευσή του του ανατίθεται η προώθηση του αντικαταθλιπτικού Zoloft και του αντιβιοτικού Zithromax και για την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων στοχεύει στον Dr. Knight (Hank Azaria). Σε μία από τις επισκέψεις του στο dr. Knight προκειμένου να τον πείσει να ξεκινήσει τη συνταγογράφηση των δύο σκευασμάτων γνωρίζει τη Maggie (Anne Hathaway). Είναι μία νεαρή γυναίκα που πάσχει από Parkinson στα πρώτα του στάδια. Αν κι η σχέση του με τη Maggie ξεκινά με την προσδοκία μίας επαγγελματικής ανέλιξης χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις… Ο Jamie ξεκινά να διαπιστώνει πως θέλει κάτι παραπάνω από κάτι εφήμερο μαζί της. Έτσι για πρώτη φορά αισθάνεται πως υπάρχει πια κάτι στη ζωή του για το οποίο αξίζει να παλέψει – κι αυτό δεν είναι τα χρήματα κι η φιλοδοξία.          

            Η ταινία “Αγάπη Σα Ναρκωτικό” εμπνέεται από το βιβλίο του Jamie Reidy “Hard Sell: The Evolution Of A Viagra Salesman”. Τη διασκευή του σεναρίου να υπογράφουν οι Marshall Herskovitz, Charles Randolph (“TheBigShort”, 2015) και Edward Zwick, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία (“Blood Diamond”, 2006).

Source : IMDb

            Γιατί να δείτε την ταινία αγκαλιά με τον/την αγαπημένο/η σας;

            Οι περισσότερες ρομαντικές ταινίες έχουν το βασικό άξονα “boy meets girl” και σαφώς κι εδώ δε βλέπουμε να αλλάζει κάτι. Εντούτοις, αυτό που κάνει το “Love And Other Drugs” άξιο της προσοχής μας είναι το γεγονός πως τα θεμέλια της γνωριμίας του Jamie και της Maggie δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “ιδανικά”. Και οι δύο τους έχουν απέναντί τους το εμπόδιο μίας νευροεκφυλιστικής ασθένειας . Αυτή ενόσω εξελίσσεται επηρεάζει όχι μόνο τον ασθενή (βλ. Maggie) αλλά και τους κοντινούς του ανθρώπους. Έχουμε λοιπόν έναν ας πούμε υπερφίαλο χαρακτήρα που έρχεται αντιμέτωπος με μία πραγματικότητα που τον μεταμορφώνει. Είναι η επιρροή της Maggie πάνω στο Jamie που κάνει την ταινία ακόμη πιο ελκυστική, ειδικά όταν γνωρίζουμε πως αργά ή γρήγορα οι δυσκολίες θα εμφανιστούν.

Μπορεί να μη θεωρείται από τις ρομαντικές ταινίες που μπορεί κάποιος να βάλει σε ένα top 10, όμως το “Love And Other Drugs” μας θυμίζει πως η αγάπη δύο ανθρώπων μπορεί να είναι… το πιο ισχυρό φάρμακο! Σε αυτό το συμπέρασμα βοηθά κι η χημεία ανάμεσα στο Jake Gyllenhaal και την Anne Hathaway, με τον καθένα τους να αφομοιώνει στο ακέραιο τις απαιτήσεις του χαρακτήρα του.

            Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Και να θυμάστε: όσο υπάρχει αγάπη, είμαστε υγιείς και δυνατοί να ξεπεράσουμε τα πάντα!

            Πρωταγωνιστούν:Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Josh Gad, Oliver Platt, Hank Azaria, Gabriel Macht, Judy Greer, George Segal, Jill Clayburgh κ.α.

            Photo credits: IMDb

You may also like