Sunday movie night: Notting Hill

Επίσημα απόψε είμαστε στα μισά του Αυγούστου, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού! Πώς θα σας φαινόταν να φέρναμε την εμπειρία του θερινού σινεμά σπίτι μας και να θυμόμασταν μία αγαπημένη και πλέον κλασσική ρομαντική κομεντί; Αν “ψήνεστε”, φέρτε το laptop (ή και την τηλεόραση) στο μπαλκονάκι και ξεκινάμε για ένα ταξίδι… στο NottingHill!

               Η ζωή του William Thacker (Hugh Grant) στο Notting Hill του Λονδίνου μοιάζει βρετανικά βαρετή. Ιδιοκτήτης ενός μικρού βιβλιοπωλείου με ειδικότητα στα ταξίδια και με έναν εκκεντρικό συγκάτοικο, τον Spike (Rhys Ifans) κάθε μέρα δε διαφέρει από την άλλη… μέχρι τη στιγμή που η Anna Scott (Julia Roberts), η διάσημη ηθοποιός του Hollywood θα περάσει το κατώφλι του βιβλιοπωλείου του. Αν κι εμφανώς γοητευμένος μαζί της, ο Will καταφέρνει να κάνει κάθε κουβέντα που ανταλλάσει μαζί της awkward. Βεβαίως το να την πλησιάζει αποδεικνύεται άθλος, όμως με έναν μαγικό τρόπο η Anna θα βρεθεί πάλι στο δρόμο του. Και φυσικά ο έρωτας δεν κοιτά λαμπερά βιογραφικά σε ταινίες, αλλά απλά ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που ζητούν να αγαπηθούν…

               Η ταινία “Μια Βραδιά στο Notting Hill” είναι μία πρωτότυπη ιδέα του σεναριογράφου Richard Curtis που μας χάρισε το αγαπημένο “Love Actually” το 2003. O Curtis με τη σειρά του εμπιστεύεται την ιστορία του στο σκηνοθέτη Roger Michell (“Hyde Park On Hudson”, 2012).

               Αφήστε τη λονδρέζικη μαγεία να σας παρασύρει…

               Είναι μία rom-com, right; Κι αν έχουμε δει μιλιούνια από δαύτες. Κι όμως, το “Notting Hill” συνδυάζει κάθε στοιχείο που κάνει μία ρομαντική κομεντί να “αξίζει τα λεφτά της”. Χιούμορ, διασκεδαστικοί χαρακτήρες που δίνουν μία επιπλέον ανάλαφρη νότα, τρυφερότητα… Στην πραγματικότητα, αυτή η τρυφερότητα που ξεχειλίζει από τους Hugh Grant και τη Julia Roberts. Ένα κινηματογραφικό δίδυμο με μία χημεία που θα λατρεύουμε εσαεί, μετά από αυτό της Roberts με το Richard Gere… Ενόσω οι χαρακτήρες τους ξεδιπλώνουν τα συναισθήματά τους είναι που τοποθετεί την ταινία στις κορυφαίες του είδους. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται και γράφουν στιγμή τη στιγμή την πιο όμορφη κι αναπάντεχη ιστορία αγάπης, την οποία όλοι ζηλέψαμε όταν είδαμε και όλοι θέλαμε να ζήσουμε – μία αυτή και μία το ρομάντσο των Ross και Rachel από τα “F.R.I.E.N.D.S.”, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς!).

Πρόσθεσε στη συνταγή το σκηνικό του Λονδίνου (όχι μόνο της περιοχής του Notting Hill) που κάθε του γωνιά μπορεί να γίνει πανεύκολα ένα ρομαντικό background κι ένα πανέμορφο soundtrackμε το “She” του Elvis Costello να έχει σημαδέψει κάθε σχέση, στις οθόνες μας καταφθάνει μία ιστορία που κάνει και τους “αρνητές” της rom-com να αλλαξοπιστήσουν!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν:Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans, Richard McCabe, James Dreyfus, Emma Chambers, Gina McKee, Henry Goodman, Tim McInneryκ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like