Επιδημιολογικές μελέτες αναφέρουν ότι 2-5 φλιτζάνια ημερησίως επαρκούν για την λήψη των θρεπτικών συστατικών του τσαγιού, παρόλο που δεν υπάρχει τελική άμεση συσχέτιση κατανάλωσης και αποτελεσμάτων. Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι η προσθήκη γάλακτος, λεμονιού, ζάχαρης ή κάποιου άλλου γλυκαντικού δεν αλλοιώνει την αντιοξειδωτική δράση του τσαγιού, ούτε δυσχεραίνει την απορρόφηση της καφεΐνης που εμπεριέχει.
| Συστατικά | Πράσινο Τσάι | Μαύρο Τσάι |
| Ταννίνες (κατεχίνες ) | 30-42 | 3-10 |
| Φλαβονόλες (κερκετίνη, καιμπφερόλη) | 5-10 | 6-8 |
| Άλλα φλαβονοειδή | 2-4 | – |
| Θεογαλίνη | 2-3 | – |
| Γαλλικό οξύ | 0,5 | – |
| Κινινικό οξύ | 2 | – |
| θεαννίνη | 4-6 | – |
| Μεθυλοξανθίνες | 7-9 | 8-11 |
| Θεοφλαβίνες | – | 3-6 |
Πηγή: ΙntJOncol, 1996;8:221-38
Ευχαριστούμε θερμά τον:
Κάζη Αβραάμ, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Διατροφή
Τηλ.: 6973 211710
Πηγή: Beauty-Hall.gr



