ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑΤΕ ΤΟ KICKBOXING;

Εάν έχετε κολλήσει σε μια μονότονη διαδρομή ή έχετε βαρεθεί την ρουτίνα γυμναστικής σας, με το να προσθέσετε μια προπόνηση kickboxing υψηλής ενέργειας, σίγουρα νιώσετε ανανέωση. Οι συγκεκριμένες προπονήσεις συνδυάζουν τεχνικές πολεμικών τεχνών με κάρδιο που ανεβάζει την καρδιά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε μια συνολική προπόνηση σώματος και να αποκτήσετε φόρμα σε χρόνο μηδέν. Είτε είστε αρχάριοι, είτε πιο προχωρημένοι, μια προπόνησης kickboxing, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε αναζωογονημένοι και έξω από ένα τέλμα. Ας δούμε τα κυρίωςοφέλη:

Μειώνει το άγχος

Μπορείτε να κλωτσήσετε και να χτυπήσετε σε μια ζώνη, εξουδετερώνοντας το άγχος μέσα σε λίγα λεπτά. Οι κινήσεις στο kickboxing προκαλούν αρκετές μυϊκές ομάδες και θα σας χαρίσουν μια συνολική προπόνηση σώματος αρκετά γρήγορα. Επίσης, οι ενδορφίνες θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο θετικοί για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση.

Βελτιωμένος συντονισμός

Εάν έχετε προβλήματα στάσης του σώματος και κακό συντονισμό, μπορείτε να βελτιώσετε τα αντανακλαστικά και τις δεξιότητες σας. Οι γρήγορες γροθιές και κλωτσιές θα σας δώσουν την ευκαιρία να εστιάσετε την ενέργειά σας για να εκτελέσετε κάθε κίνηση με επιτυχία.

Απώλεια πολλών θερμίδων

Έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να κάψει πάνω από 800 θερμίδες την ώρα, τονώνοντας ολόκληρο το σώμα σας, καθώς αυξάνετε το μεταβολισμό σας. Είναι μια ρουτίνα καρδιοαναπνευστικής άσκησης υψηλής ισχύος, ιδανική για απώλεια βάρους. Το Kickboxing  θα δώσει ώθηση στο σώμα,στο μυαλό σας … Και θα σας χαρίσει τα επίπεδα ενέργειάς πουχρειάζεστε. Θα αναπνέετε βαθιά, θα ιδρώνετε και αποτοξινώνεστε εύκολα.

Καλύτερη στάση του σώματος

Εάν είστε σκυμμένοι πάνω από έναν υπολογιστή όλη την ημέρα, οι προπονήσεις kickboxing θα ενεργοποιήσουν πολλές μυϊκές ομάδες, που δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι μύες γύρω από το κοιλιακό σας τοίχωμα θα «κινηθούν» έντονα, με σκοπό να αποκτήσετε τέλεια ισορροπία. Το kickboxing σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους φυσικής κατάστασης και νιώσετε βαθιά ικανοποίηση.

Featured image: @gettyimages/ unsplash.com

You may also like