The flirting game: 8 συμπεριφορές που μπορεί να τον ξενερώσουν

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η επικοινωνία είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο ραντεβού και κατ’ επέκταση μία υγιή σχέση. Και βεβαίως θέλουμε να παρουσιάσουμε μία σαγηνευτική κι ευχάριστη προσωπικότητα σ’ έναν άντρα που μας ενδιαφέρει. Υπάρχουν, όμως και κάποιες συμπεριφορές που μπορούν να τον κάνουν να ξανασκεφτεί αν αξίζει ένα ακόμη ραντεβού μαζί μας ή μία άλλη πορεία στη σχέση μας μαζί του. Δείτε ποια είναι τα “καμπανάκια” που τον προειδοποιούν και που ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις.

01 Αλαζονεία. Σε κανέναν δεν είναι συμπαθής κάποιος που με τον τρόπο που μιλάει για τον εαυτό του προσπαθεί να αναγκάσει το συνομιλητή του να τον συμπαθήσει. Όταν αυτή η καυχησιά προέρχεται από μία γυναίκα, για τους άνδρες είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό.

               02 Απαίτηση. Η απαίτηση συνδέεται εμμέσως με την αλαζονεία. Για παράδειγμα, μην περιμένεις κάθε φορά που βγαίνετε πως εκείνος θα πληρώσει τα ποτά ή το γεύμα σας “γιατί έτσι πρέπει”. Συμφωνούμε πως σπάνια ένας άντρας θα δεχθεί να πληρώσει το λογαριασμό η γυναίκα, όμως μόνο ελκυστική δεν είναι στα μάτια του κάποια που να θεωρεί αυτονόητο το ότι ο σύντροφός της θα ικανοποιεί και το παραμικρό της καπρίτσιο. Κι αν το κάνει θα το κάνει επειδή πιστεύει πως εκείνη το αξίζει.

               03 Ανιαρές συζητήσεις. Στους άντρες αρέσει να συζητούν για τα χόμπυ τους, τα ενδιαφέροντά τους, για τη ζωή τους γενικότερα, οπότε και δεν είναι θετικό το να μη μπορείς να συμμετάσχεις ενεργά σε μία συζήτηση. Φυσικά υπάρχει και το άκρο του να μιλάς ακατάπαυστα για τον εαυτό σου, πράγμα που επίσης μπορεί να σε κάνει να φανείς βαρετή στα μάτια του.

               04 Δράμα. Ναι, ΟΚ, τη drama queen persona πολλές την έχουν σα δεύτερο δέρμα για να φέρουν τον άντρα “με τα νερά τους” ή (υποτίθεται) για να τον κάνουν να νιώσει συμπόνοια ή και τύψεις. Οι άντρες προτιμούν να συζητούν, να βρίσκουν και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις σε όποιο ζήτημα προκύψει. Η όποια θεατρικότητα από μέρους μας όχι μόνο δε θα τον κάνει να μας κατανοήσει, αλλά… θα αφήσει και την παράσταση στη μέση! Δεν τους αδικώ, να πω την αμαρτία μου – εγώ η ίδια ως γυναίκα απορώ γιατί κάποιες επιστρατεύουν την προσωπικότητα Μάρθα Βούρτση!

               05 Έλλειψη πρωτοβουλίας. Για κάποιο λόγο ορισμένες θεωρούν πως είναι υποχρέωση του άντρα να αποφασίζει εκείνος για τα πάντα σε μία σχέση. Όμως εκείνος προτιμά να σε ακούσει να προτείνεις κάτι, έστω και με μορφή ερωτήματος, παρά ένα ξερό “ό,τι θέλεις εσύ”.

               06 Μοιάζεις να μην έχεις ζωή. Όπως προαναφέραμε, ένας άντρας ελκύεται ιδιαίτερα από μία γυναίκα με ενδιαφέροντα και που, με λίγα λόγια, ζει μία γεμάτη ζωή και δεν περιμένει απλά έναν άντρα να αλλάξει τη ζωή της. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν χτυπάνε οι προειδοποιήσεις του βιολογικού ρολογιού, δηλαδή όταν μία γυναίκα νιώθει πως ο χρόνος χάνεται κι ακόμη δεν έχει οικογένεια, παιδιά κ.ο.κ. Χωρίς να φανείς αλαζονική, λοιπόν, δώσε του να καταλάβεις πως δεν περνάς τις μέρες σου αναζητώντας τον κύριο Τέλειο.

               07 Χειραγώγηση. Το ότι οι άντρες μπορούν να χειραγωγηθούν εύκολα όταν μία γυναίκα κάνει νάζια, όταν κλαίει ή όταν προκαλεί αισθήματα ζήλειας το αναγνωρίζουν κι οι ίδιοι. Αυτό δε σημαίνει πως το απολαμβάνουν. Μην αφήνεις ποικιλοτρόπως υπονοούμενα  και μην προσπαθείς να τον ελέγξεις με το διαβόητο περίλυπο ύφος ικεσίας. Οι άντρες θέλουν να ικανοποιούν τις συντρόφους τους, όχι όμως και να γίνονται ανδρείκελα.

               08 Ασχολείσαι μόνο με το κινητό σου. Αχ, αυτή  η μάστιγα… Έχουμε πει και στο παρελθόν πώς μπορεί η συνεχής ενασχόληση με το smartphone να επηρεάσει αρνητικά ΚΑΘΕ σχέση. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο αποτρεπτικό είναι για το συνοδό σου ή το σύντροφό σου να σε βλέπει να ψάχνεις την καλύτερη selfie για τη σελίδα σου ενώ μιλάτε – η μάλλον ενώ σου μιλάει. Η όλη ουσία του φλερτ και κυρίως της σχέσης είναι η επαφή, η επικοινωνία.

               Φυσικά μπορεί κάτι να ειπωθεί και κατά λάθος και βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί κι από τη δική του πλευρά. Εντούτοις, σημασία έχει το να μπορείς να προσφέρεις πράγματα σημαντικά στη σχέση σας που θα εκμηδενίσουν – ή που έστω θα περιορίσουν – την επιρροή μίας αρνητικής συμπεριφοράς. Αυτή είναι μία ακαταμάχητη συμπεριφορά!

You may also like