ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΟΥ ΜΠΑΝΙΑ

Αν είσαι από τους λίγους που δεν έχουν κάνει ακόμα μπάνιο (πως και έτσι;), αλλά θέλεις να επισκεφτείς σύντομα μια παραλία, τότε πρέπει να διαβάσεις παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις την πρώτη σου βουτιά. Γιατί μας αρέσει να προσέχουμε για να έχουμε!

Βρες την καλοκαιρινή σου τσάντα και κάνε ένα ξεκαθάρισμα

Αρχικά βρες που έχεις βάλει την τσάντα παραλίας – αν θυμάσαι φυσικά που την έχεις κρύψει – και κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Σίγουρα μέσα έχεις περιττά και άχρηστα πράγματα που δύσκολα θα χρησιμοποιήσεις φέτος, γι’ αυτό μην το σκέφτεσαι και πέταξε τα. Αν δεις ότι και η τσάντα δεν είναι στα καλύτερα της, απλά καθάρισε τη ή αγόρασε μια καινούργια.

Καλοκαίρι ίσον καινούργια αντηλιακά

Και εκεί που χάρηκες που έπιασες στα χέρια σου και πάλι την αγαπημένη σου τσάντα θαλάσσης, το χαμόγελο εξαφανίστηκε γιατί τα περσινά αντηλιακά που βρήκες μέσα έχουν τελειώσει και εννοείται έχουν λήξει. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να αποκτήσεις νέα αντηλιακά που ταιριάζουν στις ανάγκες και στην επιδερμίδα σου και μην ξεχάσεις να προστατεύσεις από την βλαβερές ακτίνες του ήλιου, το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά. Μην χρησιμοποιείς παλιά αντηλιακά γιατί ακόμα και αν είναι γεμάτα και λυπάστε να τα πετάξετε, σίγουρα έχουν αλλοιωθεί τόσο με την πάροδο του χρόνου όσο και με τις καιρικές συνθήκες.

@lilahsummer/ instagram
Μετά..τον ήλιο!

Όταν πας πρώτη φορά στην παραλία και ξαφνικά η επιδερμίδα σου εκτίθεται ξαφνικά και πολλές ώρες στον ήλιο… Tότε πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένη. Αφού βάλεις στην τσάντα παραλίας τα αντηλιακά σου… Mην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και όποιο προϊόν aftersunσου αρέσει και προτιμάς. Προσέχεις για να έχεις γιατί δεν ξέρεις λίγες ώρες μετά αν θα καείς ή όχι!

Ενυδάτωση για πάντα

    Το μπάνιο στη θάλασσα και η έκθεση στον ήλιο, φωνάζει ένα πράγμα: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ. Ειδικά αν επισκεφτείς μια απόμακρη παραλία χωρίς τις συνηθισμένες παροχές, τότε πρέπει να έχεις προνοήσει για πολλά πράγματα. Και επειδή δεν θες η αφυδάτωση να κάνει την εμφάνιση της εντός και εκτός του οργανισμού σου, πρόσθεσε στην τσάντα σου αρκετό νερό, φρούτα και γιατί όχι σπρέι ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

@lilahsummer/ instagram
Άλλαξε το!

Τι έχεις τόσο μεγάλη συλλογή μαγιό; Εκμεταλλεύσου τη, και βάλε στην τσάντα παραλίας σου 1 με 2 μαγιό επιπλέον. Άλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν κάνει το μαγιό σου να στεγνώνει πάνω σου άρα δεν έχεις δικαιολογία για να μην προσέξεις την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Καλή αρχή λοιπόν και καλό καλοκαίρι!

Photo credits : @desertmannequin (instagram)

You may also like