Times Square lives the Romance!

1360615845-1731dΗ Νέα Υόρκη μετατρέπεται στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου…. Κάθε βράδυ στις 11:57 μ.μ., σε 40 οθόνες των Times Square μηνύματα αγάπης κι αφοσίωσης με νέον αρχίζουν να εμφανίζονται, σαν να είχαν γραφτεί από την βρετανίδα καλλιτέχνη Tracey Emin …
«Η αγάπη είναι ό, τι θέλετε». «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο πολύ σ ‘αγάπησα». «Υπόσχομαι να σ’ αγαπώ». Μια κόκκινη καρδιά πλαισιώνει το κάθε μήνυμα .

Το έργο είναι η τελευταία έκδοση του προγράμματος Moment Midnight, μιας συνεχόμενης συνεργασίας μεταξύ της Times Square Advertising Coalition και των Times Square Arts. Στο πλαίσιο αυτό, εταιρείες «νοικιάζουν» τις οθόνες της διάσημης πλατείας, που κανονικά προβάλλουν ανακοινώσεις των Reuters, NASDAQ, και της Bank of America . Μεαυτό τον τρόπο «δανείζουν» τις οθόνες για τρία λεπτά κάθε βράδυ πριν από τα μεσάνυχτα στην τέχνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς καλλιτέχνες όπως η Yoko Ono, ο Robert Wilson, και ο Seoungho Cho έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν διάφορα έργα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

1360615848-8386f
Στην περίπτωση της Emin, υπάρχει μια συστροφή. Για πρώτη φορά, τα ψηφιακά έργα τέχνης της Times Square είναι επίσης διαθέσιμα για online αγορά. Περιορισμένες εκδόσεις αυτών των υψηλής ανάλυσης φωτογραφιών και των κινούμενων εικόνων μέσω υπολογιστή μπορούν να αποκτηθούν , περίπου με $ 22, σε ένα διαδικτυακό τόπο αφιερωμένο στην ψηφιακή τέχνη. Φυσικά μαζί με το πιστοποιητικό γνησιότητας. Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι αυθεντικοί πινάκες νέον της Emin συνήθως πωλούνται $ 60.000 η σειρά.

«Έχουμε εργαστεί πολύ στενά με την Tracey και την ομάδα της ώστε να συμβάλει στην επίτευξη αυτών των ψηφιακών εκδόσεων των διάσημων έργων της από νέον ,» λέει ο Robert Norton, συνιδρυτής της «s [edition]» . «Εκδότες και προγραμματιστές , μας βοήθησαν να επιτύχουμε το όραμα μας – συμπεριλαμβανομένης και της ταχύτητας του κινήματος και της έντασης του φωτός – με τον ίδιο τρόπο που θα το χρησιμοποιήσει έναν τεχνικό στούντιο» εξηγεί ο Norton σε συνέντευξη του.

1360615847-0a935
Η συνεργασία με την Times Square είναι ένα από τα project της γκαλερί «s [edition]» , σε μια προσπάθεια ώστε να γίνουν περισσότερο γνωστοί στον κόσμο οι νέοι καλλιτέχνες. Τους τελευταίους 14 μήνες, η « s [edition]» εκδίδει και πουλά έργα σε ψηφιακή μορφή των Tony Cragg, Damien Hirst, και του σκηνοθέτη Wim Wenders. Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία εγκαινίασε μία pop-up γκαλερί στο Λονδίνο κοντά στο Piccadilly Circus.

1360615846-54787
Ο Norton διατηρεί τη «s [edition]» ως ένα στόχο με άτομα που τα ενδιαφέρει η τεχνολογία και υποστηρίζει «καταλαβαίνω τους συλλέκτες που απολαμβάνουν να είναι σε θέση να διαθέτουν ένα έργο τέχνης στο iPhone τους για να το δείξουν στους φίλους και να θέλουν να το μεταφέρουν στην οθόνη της τηλεόρασής τους κατά την άφιξή τους στο σπίτι. Αυτοί είναι άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη, οι οποίοι αγοράζουν όπως βιβλία ή ταινίες μέσω διαδικτύου και οι οποίοι συνήθως έχουν πολλαπλές οθόνες στη ζωή τους». Και συμπληρώνει «Ένας νέος ιδιοκτήτης τηλεόρασης ανταποκρίνεται πολύ σε αυτό το είδος της προσφοράς. Η οθόνη κατέχει μία πολύ σημαντική κοινωνική θέση μέσα στο σπίτι».

You may also like