ΤΟ COCONUT OIL ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Το coconut oil έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές συστατικό τον τελευταίο καιρό στη βιομηχανία της ομορφιάς και όχι άδικα!

Αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λίπη που έχουν πολλά οφέλη για τη λειτουργία του αμυντικού φραγμού του δέρματός μας. Τα λίπη και τα απαραίτητα αμινοξέα στο λάδι καρύδας βοηθούν το φράγμα του δέρματός μας να παραμένει δυνατό, ενυδατωμένο και να δείχνει υπέροχο!

Προστασία του δέρματος από επιβλαβείς μικροοργανισμούς

Το coconut oil διατηρεί  το δέρμα υγιές λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων που σημαίνει ότι σκοτώνει επιβλαβείς μικροοργανισμούς που μπορούν να αναπτυχθούν στο δέρμα μας. Οι κοινές δερματικές λοιμώξεις όπως η ακμή προκαλούνται από μύκητες και βακτήρια τα οποία το λάδι καρύδας βοηθά να σκοτωθούν.

Το λάδι καρύδας για ξηρό δέρμα είναι εξαιρετικά ενυδατικό

Το λάδι καρύδας έχει βρεθεί ότι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική ενυδατική κρέμα για το ξηρό και σκασμένο δέρμα. Αυτό το λάδι βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος και ενισχύει το φυσικό του αμυντικό φράγμα για καλύτερη διατήρηση της υγρασίας, πράγμα που είναι φανταστικό συστατικό για το ξηρό δέρμα.

Το λάδι καρύδας μπορεί να υποστηρίξει την επούλωση

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το λάδι καρύδας έχει την ικανότητα να ενισχύει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών και του κολλαγόνου στο σώμα μας, τα οποία και τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσική διαδικασία αναγέννησης και αποκατάστασης του δέρματός μας.

Το coconut oil συμβάλλει σε πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος

Το coconut oil είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση των μαύρων κηλίδων, καταπραΰνει την ερυθρότητα του προσώπου και βοηθά στη διόρθωση ενός ανομοιόμορφου τόνου δέρματος.

Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος

Καθώς ένα από τα οφέλη του λαδιού καρύδας για το δέρμα είναι ότι βοηθά στην αύξηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου, αυτό με τη σειρά του βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος για πιο σφριγηλό δέρμα. Η βελτιωμένη ελαστικότητα του δέρματος σημαίνει επίσης ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν.

Featured image:freepik.com/@azerbaijan-stockers

You may also like