ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι βασικότεροι παράγοντες, που αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε μία σωστή διατροφή στην καθημερινότητά μας, συνήθως είναι η έλλειψη του χρόνου. Όταν δουλεύουμε και έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα, συνήθως δεν προλαβαίνουμε να έχουμε πάντα μαγειρεμένο και υγιεινό φαγητό. Γι’ αυτό και στρεφόμαστε στις εύκολες λύσεις όπως τα έτοιμα φαγητά και τα delivery. Είναι αδιαμφισβήτητο, πως το φαγητό απέξω είναι πιο θερμιδογόνο από αυτό που θα προετοιμάσεις στο σπίτι σου. Τις περισσότερες φορές η προσπάθεια για απώλεια βάρους είναι μία παταγώδης αποτυχία.

Έτσι, τώρα είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείς αυτή την περίοδο, που διαθέτεις περισσότερο χρόνο για σένα. Στις καλοκαιρινές σου διακοπές είσαι πιο χαλαρή και έχεις μεγαλύτερη όρεξη ή ενέργεια να ξεκινήσεις κάτι ωραίο και δημιουργικό. Σου αξίζει άλλωστε αν σκεφτείς πως κατά την διάρκεια του χρόνου έχεις κάνει πάρα πολλά πράγματα για άλλους. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτή την περίοδο θα το απολαύσεις- σε συνδυασμό με σωματική δραστηριότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται, λόγω του ότι η άνοδος της θερμοκρασία ενθαρρύνει να βγεις, είτε μια βόλτα είτε να πας στη θάλασσα. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Ας δούμε, ποιοι άλλοι παράγοντες βοηθούν, έτσι ώστε να αρχίσουμε μια διατροφή αυτή την περίοδο.

@max_libertine/ unsplash.com
Απώλεια βάρους

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα το φορά το καλοκαίρι γιατί είναι πολύ βάρους είναι ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες ενεργοποιούν το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να «καίμε» περισσότερες θερμίδες. Αυτό γίνεται διότι, καθώς οργανισμός προσπαθεί να διατηρήσει σταθερά επίπεδα θερμοκρασίας – καταναλώνει με γρηγορότερο ρυθμό ενέργεια. Αυτό είναι που βοηθάει στην απώλεια θερμίδων. Σε συνδυασμό με μία σωστή διατροφή, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας πολύ πιο εύκολα και με καλύτερες αποδόσεις. Η θετική ψυχολογία είναι σύμμαχός μας, σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ολοκληρωτική ενυδάτωση

Είναι σαφές, ότι το καλοκαίρι κάνει πολλή ζέστη γεγονός πως έχουμε μεγαλύτερη πρόσληψη νερού σε σχέση με το χειμώνα. Παράλληλα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αναζητούμε δροσερά φαγητά και ανάλαφρο γεύματα. Οι καλοκαιρινές τροφές -οι περισσότερες από αυτές- έχουν χαμηλές θερμίδες. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Επιπλέον σύμμαχοι, είναι η βιταμίνη D που παίρνουμε από τον ήλιο, η οποία μας βοηθά στη μείωση κοιλιακού λίπους. Το νερό είναι από τους κύριους πρωταγωνιστές για τον οργανισμό μας και βοηθά στην ενεργοποίηση του στόχου μας.

Photo credits: pexels.com/@ella-olsson

You may also like