ΤΡΕΞΙΜΟ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 Μπορεί να σας φαίνεται κοινότυπο να ξανακούσετε για όλους εκείνους που αποφασίζουν να βγουν έξω από το σπίτι τους και να αρχίζουν να τρέχουν είτε σε πάρκα, δρόμους είτε σε μια πιο μακρινή απόδραση στο βουνό. Καθώς η φύση ανθίζει, μας ενεργοποιεί συγχρόνως να βγούμε έξω, προσκαλώντας μας να έρθουμε πιο κοντά της. Δεν υπάρχει ίσως καλύτερος τρόπος να χαλαρώσετε από τις καθημερινές πιέσεις και να επωφεληθείτε από αυτό που σας προσφέρει απλόχερα τώρα η εποχή. Το μόνο που μένει είναι να δέσετε τα παπούτσια σας και να αναζητήσετε τα μονοπάτια των πάρκων τώρα που αρχίζουν να γεμίζουν με χρώματα από τα λουλούδια που ανθίζουν. Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για να το κάνετε!

Η ομορφιά της Φύσης

Σε αντίθεση με τη μονοτονία των αστικών τοπίων, κάθε στροφή των μονοπατιών του βουνού ή ενός καταπράσινου πάρκου σας χαρίζει μια νέα θέα και εμπειρία, ανταμείβοντας έντονα τις αισθήσεις σας. Η σύνδεση με τη φύση με έναν τέτοιο τρόπο όχι μόνο αναζωογονεί το σώμα, αλλά θρέφει ιδιαίτερα την ψυχή, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε αυτόματα αναζωογονημένοι.

Προκλητικό έδαφος, ενισχυμένη δυσκολία

Αφενός, το ορεινό τρέξιμο παρουσιάζει μια τρομερή σωματική πρόκληση που σας ωθεί πέρα από τη ζώνη άνεσής σας να δοκιμάζει τα όριά σας. Αφετέρου, οι απότομες αναβάσεις και τα βραχώδη μονοπάτια απαιτούν ακλόνητη συγκέντρωση, ευκινησία και δύναμη. Καθώς θα χτίσετε μυϊκή αντοχή και καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, αυτό που θα καλλιεργήσετε επίσης είναι το ψυχικό σθένος και η ανθεκτικότητα. Κάθε ανηφόρα και κάθε κατηφόρα γίνεται μια μεταφορά για τα εμπόδια της ζωής, διδάσκοντάς σας να επιμείνετε μπροστά στις αντιξοότητες και να βγαίνετε πιο δυνατοί στην άλλη πλευρά.

“Βουτιά” στο Mindfulness

Αυτό που κυρίως προσφέρει το τρέξιμο πέρα από τον ρυθμό των βημάτων είναι ο διαλογισμός σε κίνηση, γειώνοντάς σας στην παρούσα στιγμή και βάζοντας σε σίγαση την αδιάκοπη φλυαρία του μυαλού. Με κάθε ανάσα, πλησιάζετε πιο κοντά σε μια κατάσταση ροής, όπου οι ανησυχίες και τα άγχη διαλύονται. Μια βαθιά αίσθηση γαλήνης σας κατακλύζει και βρίσκετε διαύγεια και ανακαλύπτεται μια ανανεωμένη εκτίμηση για τις απλές χαρές της ζωής.

Κοινωνικοποίηση

Το τρέξιμο δεν είναι απλώς μια μοναχική άσκηση, αλλά μπορεί να γίνει ένας νέος τρόπος σύνδεσης με άλλος ανθρώπους. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες φιλίες που θα έχουν κοινό σκοπό την άσκηση με έμπνευση την φύση. Μαζί, θα μοιράζεστε τις νίκες από του στόχους σας, θα ξεπεράσετε προκλήσεις και θα δημιουργήσετε ευχάριστες νέες στιγμές παρακινώντας σας να ακολουθείτε το πρόγραμμα σας όταν θα έχετε άσχημες ημέρες.

Θρέψτε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας. Αποφύγετε να τεμπελιάζετε εις βάρος της άσκησης!

Πηγή: runtothebestyou.com

Featured image: freepik.com/@prostooleh

You may also like