Τροφές για δυνατό μεταβολισμό

  Αν θέλεις να έχεις ένα γερό οργανισμό με ενέργεια και καθημερινή ευεξία, τότε ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σωστά σε καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. Οι καλές συνήθειες αρχίζουν από το πρωινό, οι οποίες δίνουν boost στον οργανισμό να ξεκινήσει όμορφα την ημέρα του. Ενισχύστε το σώμα σας με τρόφιμα τα οποία ενεργοποιούν άμεσα τον μεταβολισμό σας. Με αφορμή το αισθητό κρύο και την αναπλήρωση της ενέργειας που χάνουμε καθημερινά, χρειάζεται να παρατηρήσουμε τις ανάγκες μας πιο διεξοδικά. 4 απλά tips που θα σας βοηθήσουν..

Μέλι ή ζάχαρη;

Η πιο δημοφιλής εναλλακτική της ζάχαρης είναι το μέλι, το οποίο περιέχει ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα καθώς και πληθώρα ωφέλιμων αντιοξειδωτικών, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών και φλεγμονών στον οργανισμό. Επιπλέον, το μέλι επηρεάζει λιγότερο από τη ζάχαρη τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε κάθε έκθεση γλυκαντικής ουσίας, η ζάχαρη καρύδας θα σας βοηθήσει να απεγκλωβιστείτε εντελώς από τον γλυκό «πειρασμό».

Ένα μήλο την ημέρα…

Ενισχύει τον οργανισμό και την υγεία του εγκεφάλου. Έρευνες παρουσίασαν σε μελέτες για το Αλτσχάιμερ ότι η φυτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της άνοιας. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι το ακολουθούσαν είχαν καλύτερη γνωστική λειτουργία.

Δυνατός μεταβολισμός

Οι σύμμαχοι για να διατηρήσεις την ευεξία και την καλή υγεία αλλά μπορούν να βοηθήσουν και τον μεταβολισμό σου να ενεργοποιηθεί είναι οι ακόλουθοι:

Κινόα, αβοκάντο, κοτόπουλο και γαλοπούλα, μούρα, λιπαρά ψάρια, γκρέιπφρουτ, πράσινο τσάι.

Χλιαρό λεμόνι

Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι το πρωί αποτοξινώνει τον οργανισμό. Η βιταμίνη C που περιέχει, αν και δεν εμποδίζει τη μετάδοση του κρυολογήματος στα υγιή άτομα, μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Επίσης μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο κρυολογήματος σε άτομα που εκτίθενται σε σύντομες περιόδους σωματικού στρες.

Μικρές συνήθειες που παρόλο μπορεί να γνωστές αλλά να μην εφαρμόζονται πιστά... Μπορούν όμως πραγματικά να μας βοηθήσουν για ένα νέο «start up» διαφορετικής αντίληψης περί διατροφής. Τα βήματα ξεκινούν σιγά σιγά και ύστερα προχωρούμε σε βαθύτερα. Καλή αρχή!

Featured image : unsplash.com/@olamishchenko

You may also like