Σκασμένα χείλη; 3 diy lip balms που θα λατρέψεις

Το κρύο επηρεάζει άμεσα τα σημεία που είναι περισσότερο εκτεθειμένα και είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. Για παράδειγμα, τα χείλη είναι ένα σημείο που πρέπει αρκετά να προσέχεις και να φροντίζεις επιμελώς μέσα στην ημέρα. Τα 3 diy lip balms που ακολουθούν, είναι ό,τι χρειάζεσαι αυτή περίοδο.

  • Lip balm με έλαιο καρύδας, κανέλα και καστανή ζάχαρη

Το έλαιο καρύδας, η κανέλα και η καστανή ζάχαρη είναι 3 υλικά πολύ σημαντικά, τα οποία θρέφουν και βοηθούν τα σκασμένα χείλη. Αρχικά το έλαιο καρύδας ενυδατώνει την περιοχή των χειλιών, η κανέλα τονώνει το ευαίσθητο δέρμα και η ζάχαρη κάνει ένα ήπιο scrub. Το μόνο που θα χρειαστείς ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας, ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη και λίγο κανέλα. Τα ανακατεύεις και έτοιμο το μυρωδάτο lip balm!

  • Lip balm με έλαιο καρύδας, βαζελίνη και εκχύλισμα βανίλιας

Διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο, σίγουρα ανυπομονείς να φτιάξεις το lipbalmμε τα χεράκια σου. Τα πράγματα είναι απλά, λιώνεις ένα κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη μαζί με μισό κουταλάκι έλαιο καρύδας προσεχτικά σε ένα μπρίκι. Όταν κρυώσει – για επιπλέον άρωμα – πρόσθεσε 1 με 2 σταγόνες εκχυλίσματος βανίλια. Στη συνέχεια περίχυσε το μείγμα σε ένα βαζάκι και βάλτο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί! Τέλειο;

unsplash/@brittneyweng
  • Lip balm με μέλι, κερί, αμυγδαλέλαιο και βανίλια

Τέλος αφήσαμε ένα πολύ ενυδατικό και ‘’νόστιμο’’ lip balm, το οποίο αν δοκιμάσεις, δύσκολα θα αποχωριστείς. Πες αντίο στα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη, λιώνοντας μισό κουταλάκι του γλυκού κερί και προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο. Μόλις το ανακατέψεις και γίνει μείγμα, ρίξε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και όσες σταγόνες βανίλιας επιθυμείς. Βάλτο σε ένα μικρό βαζάκι και άφησε το να κρυώσει!

Photos :  @emrata/ instagram

You may also like