Vegetarian Κεφτέδες με μπρόκολο και παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλυτζάνι ωμά αμύγδαλα
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια και βρασμένο στον ατμό (περίπου 2 φλιτζάνια)
1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αλέστε τα αρκετά,αλλά να μην διαλυθουν τελείως και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
broccoli_parmesan_meatballs_recipeΤώρα τοποθετήστε το μπρόκολο στον επεξεργαστή τροφίμων ώστε να αλεσθεί πολύ, προσθέστε το τυρί, το σκόρδο και τα αμύγδαλα και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το αυγό.
Ψεκάστε τις θήκες που έχετε για τα μίνι muffins από κασσίτερο με ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρέματος.
Φτιάξτε το μειγμα και πλάστε τους “κεφτέδες” και τοποθετήστε το καθένα στη δική του θήκη. Ψήστε τα μέχρι τα κεφτεδάκια να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν και εσωτερικά (περίπου 20 λεπτά). Βγάλτε τα από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι βουτύρου προσπαθείστε να τα βγάλετε χωρίς να χαλάσει η φόρμα τους.

Πηγή: εδώ

You may also like