Walnut-Cream Roll: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό επιδόρπιο

Ένα ωραίο γλυκό αποτελεί πάντοτε καλή πρόταση για συντροφιά μετά το αλμυρό κυρίως πιάτο και, όσο και να έχεις φάει, πάντα υπάρχει χώρος για μία νόστιμη μερίδα. Τώρα που έχει ανέβει η θερμοκρασία, όμως, ακόμα και κάτι τόσο απλό κι εύκολο, όπως το cake, χρειάζεται κάτι κρεμώδες για να γίνει πιο δροσιστικό. Η συνταγή για Walnut-CreamRoll που κυκλοφορεί στο Internetήρθε σίγουρα για να σας ενθουσιάσει.

Θα χρειαστείτε:

4 ασπράδια αυγών

1 κουταλιά του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλιά του τσαγιού αλάτι

½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

1/3 φλιτζάνι κοσκινισμένο εμπλουτισμένο αλεύρι

½ φλιτζάνι κομμένα καρύδια

1 κουταλιά της σούπας κοσκινισμένη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

1 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα σαντιγί

1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μισά καρύδια

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψί.
  2. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών, το εκχύλισμα της βανίλιας και το αλάτι, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές. Χτυπήστε ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη σταδιακά μέχρι να ανακατευτεί καλά.
  3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ξεχωριστό μπολ χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει πυκνό και να αποκτήσει ένα κίτρινο του λεμονιού χρώμα. Βάλτε το στο μείγμα με τα ασπράδια αυγών. Βάλτε μέσα το αλεύρι και τα κομμένα καρύδια προσεκτικά μέσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί.
  4. Ψήστε στον προ-θερμασμένο φούρνο μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν την τοποθετείτε μέσα στο cake (για περίπου 12 λεπτά).
  5. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Χαλαρώστε τις πλευρές του cakeκαι γυρίστε το πάνω σε μία πετσέτα με κοσκινισμένη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί κι αφήστε το να κρυώσει, για περίπου 5-10 λεπτά.
  6. Κυλήστε (Τυλίξτε) το cakeμαζί με την πετσέτα, ξεκινώντας από τη στενή άκρη. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα (περίπου 15-20 λεπτά).
  7. Όσο κρυώνει το cake, χτυπήστε την κρύα κρέμασαντιγί και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ.
  8. Ξετυλίξτε το cakeκι απλώστε την κρέμα σαντιγί, κρατώντας λίγη για topping. Ξανατυλίξτε το cakeκι αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.Βάλτε για toppingσβώλους από σαντιγί και τα κομμένα καρύδια. Κόψτε το και σερβίρετε.

Πηγή: Allrecipes

You may also like