ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
 600 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
 2 φύλλα δάφνης
 60 ml ουίσκι
 60 ml ελαιόλαδο
 4 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille με μέλι
 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ή άνηθος, ψιλοκομμένα (το καθένα με διαφορετικά αποτελέσματα)
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
 Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, χωρίς λάδι. Πρέπει σχεδόν να καπνίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να ροδίσει κατά τόπους το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά και το λάδι και συνεχίζουμε το καβούρδισμα μέχρι να στεγνώσει ο αρακάς και να καψαλιστεί ελαφρώς. Χρειάζεται προσοχή, γιατί η κατσαρόλα θα βγάζει αρκετό αχνό.
Αφαιρούμε τις δάφνες και πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι, μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα – δεν πειράζει να μείνουν και μερικά κομματάκια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό ή χλιαρό και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Πηγή: http://www.gastronomos.gr/


