Ανανεωμένο «Downton Abbey»

downton-abbey-pic-nick-briggs-937307012Νέα πρόσωπα, ανατροπές και εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι δημιουργοί του «Downton Abbey» στους περίπου 120 εκατ. λάτρεις της σειράς ανά τον κόσμο. Οι διαφορές του τέταρτου κύκλου, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2013, σε σχέση με τους προηγούμενους, είναι εμφανείς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αφού αντί για το λαμπραντόρ της οικογένειας Crawley στην πρώτη σκηνή των τίτλων έναρξης θα πρωταγωνιστούν οι υπηρέτες, με φόντο την κουζίνα και υπό τον βόμβο ενός ολοκαίνουργιου… ηλεκτρικού μίξερ.

Η νέα σεζόν ξεκινά έξι μήνες μετά τον θάνατο του κληρονόμου του Downton, Μάθιου, σε τροχαίο δυστύχημα, αν και η συνέχεια της ιστορίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Τα μόνα στοιχεία που έχουν αποκαλύψει οι παραγωγοί της δημοφιλούς βρετανικής σειράς αφορούν τους συντελεστές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν ως guest star σε ένα ή περισσότερα επεισόδια. Ανάμεσά τους, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Πολ Τζιαμάτι στον ρόλο του αδελφού της λαίδης Κόρα, αλλά και η Κίρι τε Κανάουα, η οποία θα ερμηνεύσει δύο κομμάτια στο τρίτο επεισόδιο, υποδυόμενη την τραγουδίστρια της όπερας Νέλι Μέλμπα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η διάσημη Νεοζηλανδή σοπράνο ενθουσιάστηκε όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από τους παραγωγούς του «Downton», καθώς λατρεύει τη σειρά, σε σημείο που έχει ονομάσει ένα από τα σκυλιά της «Abbey».

Πάντως, οι αλλαγές της τέταρτης σεζόν σχετίζονται περισσότερο με τους χαρακτήρες και λιγότερο με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής, δεδομένου ότι ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει πλέον τελειώσει και οι ήρωες στρέφουν την προσοχή τους κυρίως σε ζητήματα της οικογένειας και της επιβλητικής κατοικίας τους. Αυτό, βέβαια, δεν αναμένεται να επηρεάσει τους τηλεθεατές στις περισσότερες από 220 περιοχές του κόσμου, όπου προβάλλεται η σειρά. «Οι φιλοδοξίες μας εξακολουθούν να μεγαλώνουν», δήλωσε η παραγωγός Liz Trubridge. «Πετύχαμε κάτι που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα καταφέρναμε».

Το «Downton Abbey», που παρακολουθεί τη ζωή μιας βρετανικής αριστοκρατικής οικογένειας -και του υπηρετικού της προσωπικούστις αρχές του περασμένου αιώνα, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 και σύντομα ενθουσίασε το κοινό εντός και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτοτε, το πραγματικό Highclere Castle στο Hampshire της Νότιας Αγγλίας, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση, έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Πηγή: Καθημερινή

You may also like