Απολέπιση: πόσο συχνά είναι το “υπερβολικά συχνά”;

Πόσες φορές σας έχουμε μιλήσει για την απολέπιση; Τους διάφορους τύπους, τα πολλά οφέλη και τα αγαπημένα μας απολεπιστικά για πρόσωπο και σώμα. Και ενώ η απολέπιση του δέρματός μας παραμένει ουσιαστικό κομμάτι της διαδικασίας περιποίησης του δέρματος, η υπερβολική απολέπιση αυτού, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Και κάπως έτσι καταλήγουμε στο ερώτημα, σε ποιο σημείο η απολέπιση καταλήγει να γίνει υπερβολική;

Το δέρμα σας είναι το τέλειο βαρόμετρο για ό,τι συμβαίνει μέσα μας. Γι’αυτό και το στρες εμφανίζεται με τη μορφή της ακμής και η έλλειψη ύπνου με τη μορφή των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η υπερβολική απολέπιση είναι λίγο πιο επιφανειακή, αλλά η λογική παραμένει η ίδια. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η επιθετική απολέπιση μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις. Αυτό συμβαίνει, όταν το δέρμα αναπνέει και το φυσικό του φράγμα εξασθενεί. Η προκύπτουσα ερυθρότητα από υπερβολική απολέπιση θα μπορούσε να αυξήσει τα σημάδια των ασθενών που υποφέρουν από ροδόχρους ακμή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει μεταφλεγμονώδη υπερχρωματισμό. Το υπερβολικό, «τρίψιμο» του προσώπου μας, θα μπορούσε επίσης να φράξει τους πόρους σας περαιτέρω. Ενδεχομένως προκαλώντας ξεμπλοκάρισμα και καθιστώντας το όλο σημείο απολέπισης μηδενικό. Επιπλέον, το αδύναμο φράγμα του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ευαισθησία στο δέρμα από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

Όσον αφορά το πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας, όλα διαφοροποιούνται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το πόσο είναι πάρα πολύ είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα. Μερικοί άνθρωποι το χρειάζονται μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ άλλοι το χρειάζονται κάθε μέρα. Ο τύπος του δέρματος, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθώς και τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, είναι μόνο μερικοί παράγοντες που θα μας καθοδηγήσουν για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και μπρος.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία της απολέπισης είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε κάποιο από τα βήματα της. Καθαρίστε εντελώς το πρόσωπό σας από κάθε ίχνος βρωμιάς και μακιγιάζ. Κάντε την απολέπιση και έπειτα εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα, ώστε να προσφέρετε στο δέρμα σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

You may also like