Κι όμως η μπύρα κάνει καλό στον οργανισμό…

whole-grain-bread-and-cereal-1024x685Ακόμα και όσοι τον χειμώνα αποφεύγουμε τις μπύρες και γενικότερα το αλκοόλ, ο ήλιος,το καλοκαίρι,  μας ανοίγουν την διάθεση για μια… παγωμένη μπύρα!

Σε αντίθεση με άλλα, υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ποτά, η μπύρα θεωρείται από πολλούς μία από τις πιο υγιεινές επιλογές, σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ.Σύμφωνα με ερευνητές η μπύρα μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από το Αλτσχάιμερ, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ακόμη και να εξισορροπήσει τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό.

Ποια είναι λοιπόν, τα οφέλη της μπύρας για τον οργανισμό;

Πλούσια σε βιταμίνες

«Η μπύρα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά» λέει ο Dr Stephan Domenig στη Daily Mail. «Για την ακρίβεια, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό».
Επιπλέον, περιέχει δομικές πρωτεΐνες και ανόργανα συστατικά, όπως φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και κάλιο. Η μπύρα είναι ακόμη πλούσια σε ασβέστιο και θα μπορούσε να ωφελήσει και τα οστά σας.
Μια έρευνα του 2009 από το πανεπιστήμιο Tufts στις ΗΠΑ είχε βρει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να προστατεύσει την οστική πυκνότητα.

«Εξαφανίζει» την κοιλιά
Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει επτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ενώ ένα ποτήρι μπύρα μόλις ένα.
«Σε σχέση με τα αναψυκτικά περιέχει πολύ λιγότερη ζάχαρη. Επίσης η μπύρα αποτελείται κατά 93% από νερό και επομένως είναι πολύ ενυδατική» πρόσθεσε η διατροφολόγος Dr Kathryn O’Sullivan.

Για την ακρίβεια, η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κατά του διαβήτη. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2010 σε 38.000 άντρες στις ΗΠΑ, όταν όσοι από τους συμμετέχοντες που έπιναν πολύ σπάνια μπύρα αύξησαν την κατανάλωσή τους σε 1-2 ποτήρια την ημέρα, μετά από τέσσερα χρόνια εμφάνισαν μειωμένα ποσοστά κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 έως και κατά 25%.

3bf1866248ffec611eeefaf94c53a5bfΚαι παρά τον κίνδυνο της λεγόμενης «μπυροκοιλιάς», μια έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου που έγινε σε 2.000 άτομα που έπιναν πολύ συχνά μπύρα έδειξε ότι είναι απίθανο η μέτρια κατανάλωση μπύρας να συνδέεται με την αύξηση του βάρους.

Πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με έρευνες, η μπύρα μπορεί να βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2008 στο περιοδικό Food And Chemical Toxicology ανέφερε, ότι η σιλικόνη μπορεί να μειώσει την πρόσληψη αλουμινίου από την πεπτική οδό και να επιβραδύνει τη συσσώρευσή του στο σώμα και τον εγκεφαλικό ιστό.

Καλό καλοκαίρι, και πιείτε μπύρες, αλλά με μέτρο!

 

Πηγή: εδώ

You may also like