Κολλημένη με το Νetflix!

Netflix 1Να τονίσω από την αρχή ότι αυτό το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό, αλλά είναι συνέπεια της νέας μου εμμονής που ακούει στο όνομα “Νetflix“. Δεν είναι κάτι που μου προκαλεί εντύπωση, ούτε και σε αυτούς που με γνωρίζουν καλά! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που φίλοι μου προσπάθησαν να μου το αποκρύψουν προκειμένου να μην με “χάσουν”, καθώς ήξεραν ότι με την έλευσή του στη χώρα μας, θα “εξαφανιζόμουν”. Το παλεύω… ευτυχώς έχω υποχρεώσεις που με κρατούν μακριά από τον υπολογιστή, αλλιώς αμφιβάλλω αν θα έγραφα τα άρθρα μου. Αν με διαβάζουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που επιτέλους μετά από  περίπου 190 χώρες, το Νetflix είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

Όποιος χρήστης επιθυμεί να ξεκινήσει τη χρήση της γνωστής εταιρείας streaming αρκεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της υπηρεσίας κι αυτόματα θα τον στείλει στο domain που αφορά την Ελλάδα. Ο πρώτος μήνας χρήσης παρέχεται δωρεάν κι από εκεί κι ύστερα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα τρία πακέτα που του προτείνονται:

– 7,99 €/μήνα και προβολή σε μία οθόνη

                – 8,99 €/μήνα για ποιότητα εικόνας HD και προβολή σε δύο οθόνες

                – 11,99€/μήνα (πακέτο premium) με ultra HD ποιότητα εικόνας και προβολή σε τέσσερις οθόνες

Να σημειώσουμε πως το Netflix είναι συμβατό με τις εξής πλατφόρμες και συσκευές: PC, Mac, Android, iOS, Smart TV, Apple TV, Chromecast, PS3, PS4, Xbox, Xbox One, Set Top Box και Blu-Ray player.

Αν και σαν είδηση για τους fans σειρών όπως το «House of Cards» που μέχρι τώρα έψαχναν το κατάλληλο torrent από άποψη ποιότητας μέσω του παράνομου downloading, η υπηρεσία δείχνει να μην έχει ξεπεράσει προβλήματα. Κύριο παράδειγμα πως η εν λόγω σειρά δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, καθώς επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα ελληνικών υποτίτλων για τις σειρές και τις ταινίες που διατίθενται (με το σύνολο των ταινιών να είναι ελλιπές σε σχέση με πακέτα όπως της Nova ή του OTE TV).

Ως αισιόδοξος άνθρωπος και πιστή φαν των σειρών, έχω την αίσθηση ότι η έλευση του Netflix στην Ελλάδα φαίνεται ήδη να αλλάζει το τοπίο της συνδρομητικής τηλεόρασης από άποψη ποιότητας αλλά και -επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι- οικονομίας.

You may also like